Gourmet Fesztivál 2018GOURMET DÍJAK 2018 – Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállításán is nagy volt idén a forgalom és minden feltétel adott volt, hogy “egyhelyben” végigkóstolhassuk Magyarországot. Hagyományteremtő szándékkal

tavaly (2017) indult a Gourmet díj, amelynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A díjakat Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese adta át, aki hazánkat képviseli majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóján Torinóban. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így két kategóriában is adtak át díjakat, sőt, egy különdíj is gazdára talált.

Legjobb étel – Kreinbacher Bistro

  • A gasztro-szakemberekből álló zsűri idén a legjobb ételnek a Kreinbacher Bistro alkotását választotta, ami nem más, mint a „Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár”.
Kreinbacher Bistro - Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár - Pesti István séf, Platán Étterem, Tata)

Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár – Kreinbacher Bistro, Pesti István séf (Platán Étterem, Tata)

A Kreinbacher Bistro csapata - a jobb szélen Pesti István

A Kreinbacher Bistro csapata – a jobb szélen Pesti István

A Kreinbacher Bistro csapata a Gourmet legjobb étele oklevéllel (2018)

A Kreinbacher Bistro csapata a Gourmet legjobb étele oklevéllel (2018)

A legjobb kiállító – Innio

  • Díjat kapott a legjobb kiállító is, ebben a kategóriában összhatást, az ételek konzisztenciáját és minőségét, a stand megjelenését, illetve a fesztivál szempontjából hozzáadott értéket vizsgálták. 2018. legjobb kiállítója az Innio Étterem lett.
Az Innio csapata a legjobb kiállító oklevéllel. (Balról: Tóth Szilárd, Sajben Csaba és Benko Zooltán)

Az Innio csapata a legjobb kiállító oklevéllel. (Balról: Tóth Szilárd, Sajben Csaba és Benko Zoltán, Fotó: @szinbadazutazo)

A legjobb édesvízi halétel – Kistücsök, Balatonszemes

  • A Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában egy különdíjat is kiosztottak, amit a szakma bírálata alapján a Kistücsök étterem – „Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal” étele kapott.

Közönségdíjas legjobb étel és kiállító – Bori Mami, Gyöngyös

  • A látogatók is szavazhattak: a közönség szerint a legjobb kiállító és étel kategóriában a gyöngyösi Bori Mami vitte el a pálmát.
Falusi csipetke: házi kaviár - éticsiga (Bori Mami, Gyöngyös)

Falusi csipetke: „házi kaviár” – éticsiga (Bori Mami, Gyöngyös)

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)