OLAJBAN SÜLT FAGYLALT – A sült fagylaltok történetéről, kiemelten pedig a Baled Alaska (Sült Alaska) desszertről már olvashattatok. A Baked Alaska különösen a hatvanas, hetvenes években volt népszerű a nyugati világban, azonban bátran megjósolható, hogy divatja még vissza fog térni. Manapság a hosszújáratú hajóutak utolsó estéjének rendszeres eseménye a látványos “Baked Alaska Parade”, amikor a hajó személyzete a
vendégeket lekapcsolt villanyok mellett, csillagszórókkal díszített desszertekkel lepi meg. Az olajban sütött fagylaltok divatja is visszatérésre vár. S, hogy miképpen is kell őket készíteni? Nézd meg a videót és megtudod! Nem ördöngösség!
Forró olajban sült jéghideg fagylalt
A következő videón a készítés három különböző módját láthatjuk. Ezek a következők :
- Leveles tésztában sült fagylalt.
- Pankó morzsával kétszer bundázva sült fagylalt
- Tempurában (piskótában) sült fagylalt. Ez az előzőekhez képes összetettebb recept. A lényege: a keményre fagyott fagylaltgombócokat sodrófával ellapított piskótaszeletekbe burkoljuk a videón jól látható módon, majd fagyasztjuk. A fagyasztott, piskóta szigetelőréteggel védett fagylaltgömböket tempurába (liszt, tojás, víz keveréke) forgatjuk és kisütjük. (A tempuráról bővebben itt olvashatsz.)
- A három közül neked melyik volt a legszimpatikusabb?
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!