KALAPTRENDEK 2017 – Az ősz beköszöntével megjelennek az évszak kötelező kiegészítői, a kalapok és sapkák. Praktikussága mellett (véd az időjárás változásaival szemben, vagy éppen segít elrejteni frizuránkat) egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének. A fejfedő stílusát tekintve lehet elegáns, sportos, extravagáns

is. Az idei kalaptrend meglehetősen változatos. A századeleji klasszikus és a sportosabb, lazább stílusú mai fejfedők egyaránt megtalálhatók az üzletek polcain. Ezek közül mutatok be párat.

A keménykalap

Az évszak egyik legkedveltebb darabja a karimás kalap. Általában kisméretű és már egyre több színben kapható. A vállalkozó szelleműek bátran dekorálhatják tollakkal, virágokkal, szalagokkal, strasszokkal.

Chanel

Chanel keménykalap

 Fedora

Klasszikus viselet, általában gyapjúból vagy filcből készül. Ezek a kalapok szinte minden színben megtalálhatóak. Karimájuk nagysága változó; lehet kicsi, közepes vagy nagy. Gyakran találni díszített fedorákat is.

Asos fedora

Asos fedora

Barett (svájcisapka)

Idén fekete színű műbőr vagy bőr-barett is divatos, de kapható kötött anyagból és gyöngyökkel díszítve is. A legnagyobb előnye, hogy nagyon sokféleképpen lehet viselni. A klasszikus barettet egyébként nők és férfiak is viselhetik.

Zara

Zara barett

(Feliratos) beanie

Ez a hátul lelógó sapka már évek óta közkedvelt darab, a „street style” egyik kötelező kiegészítője lehet. Kötött anyaga miatt meleg viseletet nyújt a hidegebb őszi és téli napokon egyaránt.

Versace

Versace beanie

Szőrmesapka

Több fazonban és színben kapható. Konzervatív viseletnek tekinthető, de némi kreativitással (pl. egy farmerdzsekivel) új kontextusba emelhetjük a ’60-70-es évek kedvenc viseletét.

Asus műszőrme sapka

Asus műszőrme sapka

Kalapvásárlás

A kalapvásárlásnál figyelembe kell vennünk több tényezőt is: elsősorban az arcformánkat, majd a ruhánk színét és az alkalmat is. S, hogy neked melyik kalap állhat jól? A következő posztomból megtudhatod!

Őszy-Tóth Eszter Anita Bécsben élő  divattervező