ZALAKAROS 2017 – „Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve, Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket.” – áll a Nagykanizsán rendezett esemény sajtóanyagának bevezetőjében, majd az ismertető így folytatódik. „A húszas évfordulóból kerekített kettő pont nullás (2.0) törekvés, ahogyan a neve is jelzi, egyfajta megújulás, maga a hagyományokon alapuló innováció. De milyen élménnyel teli ízek kerülnek az
ünnepi asztalra? A város szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába!
- Hogy az élmény még teljesebb legyen, felkerült néhány plusz teríték az asztalra…

Richterné László Erzsébet, a Nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola igazgatónője és a szervező, Kovács Szabolcs Ügyvezető, Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft

A zsűri tagjainak bemutatkozása
A város térségi receptversenyt hirdetett, melyre rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettek a szervezők, hogy a legjobb tíz recept majd beférhessen és a zalakarosi séfek által megelevenedjen a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain.

A zsűri és a közreműködő szakácsok, felszolgálók.
A 10 legtöbb szavazatot kapó receptek tehát a Thúry György Szakképző Iskolában (8800 Nagykanizsa, Ady Endre u. 29.) a „keris” diákok közreműködésével kerülnek lefőzésre 2017.04.10-én, 15.00 órakor. Az esemény záró akkordjaként pedig egy szakmai zsűri választja ki zalakaros kedvenc ételét.
A gasztroműhely keretében rendhagyó osztályfőnöki órára is becsengetnek, ahol a bátrabb diákok közvetlenül a zsűrinek is szegezhetik kérdéseiket.
A zsűri tagjai
- Prikryl József – A zsűri elnöke, mesterszakács
- Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester, Zalakaros
- Kis-Varga Judit – Gasztronómiai rovatvezető (Nők lapja Café; Csak a Puffin)
- Bai Tamás – Executive Chef (Hotel Karos Spa, Zalakaros)
- Bezerics Dániel – Tulajdonos, Paletta bisztró
- Czimondor Nándor – Ötletgazda, igazgató (Hotel MenDan, Zalakaros)
- Csíki Sándor – Gasztronómiai szakíró (Food&Wine)
- Hézl László – Executive Chef

A zsűri tagjai: Czirákiné Pakulár Judit, Kis-Varga Judit, Hézl László, Bezerics Dániel, Csíki Sándor, Czimondor Nándor, Prikryl József, Bai Tamás
- A nyeremények a hivatalos díjátadón, 2017.04.19.-én, 17.00 órakor, a Hotel Karos Spa -ban (8749 Zalakaros, Alma utca 1.) kerülnek átadásra a győzteseknek.
Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a
Magyarföldi tökmagos kalács

Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a Magyarföldi tökmagos kalács, beküldője: Horváth Erika

2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpli gombóccal, beküldője: Szakos Jánosné

3. helyezett: Zalai káposztás borított, beküldője: Dombi Gábor

A leginkább hagyományokon alapuló innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással beküldője Szabóné Szűcs Hajnalka
Májusban kezdetét veszi a karosi gasztro-hónap, melynek keretében a csokorba szedett, 2.0-ás zalai költemények felkerülnek a zalakaros.hu oldalra, valamint a zalakarosi szállodák és éttermek kínálatába.
Nyeremények:
- helyezett: 100.000 Ft készpénz, Zalakaros Kedvenc Étele – 2017 cím
- helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellnes Hotel jóvoltából
- helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, félpanzióval a Boni Hotel Zalakaros szállodában
+ egy igazi 2.0-ás különdíj, a leginkább hagyományokon alapuló innováció részére: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi Hotel Karos Spa jóvoltából!
És természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!

A tökmagos kalács – Zalakaros kedvenc étele 2017-ben
(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!