ZALAKAROS 2017 – „Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve, Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket.” – áll a Nagykanizsán rendezett esemény sajtóanyagának bevezetőjében, majd az ismertető így folytatódik. „A húszas évfordulóból kerekített kettő pont nullás (2.0) törekvés, ahogyan a neve is jelzi, egyfajta megújulás, maga a hagyományokon alapuló innováció. De milyen élménnyel teli ízek kerülnek az
ünnepi asztalra? A város szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába!
- Hogy az élmény még teljesebb legyen, felkerült néhány plusz teríték az asztalra…
A város térségi receptversenyt hirdetett, melyre rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettek a szervezők, hogy a legjobb tíz recept majd beférhessen és a zalakarosi séfek által megelevenedjen a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain.
A 10 legtöbb szavazatot kapó receptek tehát a Thúry György Szakképző Iskolában (8800 Nagykanizsa, Ady Endre u. 29.) a „keris” diákok közreműködésével kerülnek lefőzésre 2017.04.10-én, 15.00 órakor. Az esemény záró akkordjaként pedig egy szakmai zsűri választja ki zalakaros kedvenc ételét.
A gasztroműhely keretében rendhagyó osztályfőnöki órára is becsengetnek, ahol a bátrabb diákok közvetlenül a zsűrinek is szegezhetik kérdéseiket.
A zsűri tagjai
- Prikryl József – A zsűri elnöke, mesterszakács
- Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester, Zalakaros
- Kis-Varga Judit – Gasztronómiai rovatvezető (Nők lapja Café; Csak a Puffin)
- Bai Tamás – Executive Chef (Hotel Karos Spa, Zalakaros)
- Bezerics Dániel – Tulajdonos, Paletta bisztró
- Czimondor Nándor – Ötletgazda, igazgató (Hotel MenDan, Zalakaros)
- Csíki Sándor – Gasztronómiai szakíró (Food&Wine)
- Hézl László – Executive Chef
- A nyeremények a hivatalos díjátadón, 2017.04.19.-én, 17.00 órakor, a Hotel Karos Spa -ban (8749 Zalakaros, Alma utca 1.) kerülnek átadásra a győzteseknek.
Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a
Magyarföldi tökmagos kalács
Májusban kezdetét veszi a karosi gasztro-hónap, melynek keretében a csokorba szedett, 2.0-ás zalai költemények felkerülnek a zalakaros.hu oldalra, valamint a zalakarosi szállodák és éttermek kínálatába.
Nyeremények:
- helyezett: 100.000 Ft készpénz, Zalakaros Kedvenc Étele – 2017 cím
- helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellnes Hotel jóvoltából
- helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, félpanzióval a Boni Hotel Zalakaros szállodában
+ egy igazi 2.0-ás különdíj, a leginkább hagyományokon alapuló innováció részére: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi Hotel Karos Spa jóvoltából!
És természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!
(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!