Csapody Balázs a PGA ElnökeCSAPODY BALÁZS – A Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) új elnöke Csapody Balázs lett. A PGA levelében foglaltak szerint mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött a magyar gasztronómiában. A Bocuse d’Or versenyeken elért sikerek, az ÁFA-kulcs csökkentése, a Magyar Turisztikai Ügynökség megalapítása mind-mind fontos mérföldkövek a magyar gasztronómia fellendüléséhez vezető úton. E folyamat további menedzselése rengeteg apró munkát igényel, amelyeket Zsidai Zoltán Roy intenzív üzleti tevékenységei miatt nem tudott volna teljes erővel elvégezni a következő időszakban.

Ezért szavazás útján egy olyan személyt választott meg Zsidai Roy javaslatára a Küldöttgyűlés elnöknek, aki a szakmában már bizonyította rátermettségét, a Bocuse d’Or Akadémia keretein belül pedig részt vett abban a szervező munkában, amely több között a Bocuse D’Or-on elért sikerekhez is vezetett.

Zsidai Zoltán Roy továbbra is az Elnökség tagja marad. Csapody Balázs az elnökké választásával egy időben, tanácsadójának kérte fel Hamvas Zoltánt, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének újonnan megválasztott gasztronómiai társelnökét.

  • A FOOD&WINE ezúton is gratulál az új, és a leköszönő elnöknek.

Csíki Sándor♣