TAVASZI KRÉMLEVES – Krémleves sokféle növényből készíthető. Ezúttal egy minden ízében tavaszi krémlevest készítünk, amelyhez csicsóka, friss medvehagyma és friss csalánhajtások szükségesek. Ennek a krémlevesnek a színét, ízét az egészséges, friss zöld növényi részek, sűrűségét a csicsóka adja. Valamennyi egészséges, különleges, izgalmas, tavaszi. Ha az erdőben medvehagymát gyűjtünk, ne feledkezzünk el a friss, zsenge csalánhajtásokról sem!
Csalán, csicsóka és medvehagyma krémleves
- Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 5 dkg vaj
- 50 dkg tisztított, aprított csicsóka
- (1 db burgonya – ízlés szerint, ha valamivel sűrűbb levest szeretnénk)
- 1 liter zöldség, vagy csirkelé (alaplé)
- 40 dkg medvehagyma aprítva
- 20 dkg friss, zsenge csalánhajtás
- só, fehérbors, szerecsendió
- 30 dkg crème fraîche (vagy: tejszín, tejszín és tejföl 1:1 arányú keveréke)
- fokhagymás crouton
- Megtisztítjuk és finomra vágjuk a hagymát.
- Lábosban tesszük a vajat, majd üvegesre dinszteljük benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a tisztított, aprított csicsókát, 1 percig dinszteljük, majd felöntjük levessel és benne a csicsókát puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a medvehagymát és a csalánt, majd 1-2 percig főzzük még a levest.
- A lábost lehúzzuk a tűzről és a leves hozzávalóit botmixerrel simára turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a crème fraîche-t, alaposan elkeverjük
- A levest sóval, fehér borssal, szerecsendióval (ízlés szerint más fűszerekkel) ízesítjük.
- Tálalásnál a levest crème fraîche-sel és olívaolajjal díszítjük, szórjuk meg és fokhagymás croutonnal szervírozzuk. Jó étvágyat!
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!