AUGUSZT CUKRÁSZDA – A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére. Emellett – ahogy minden évben – most is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet
Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.
A karácsony előtti hét folyamán az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli mellett egy fügés töltelékkel készülő újdonság is helyet kap a pultban.
- A cukrászda december 24-én délig tart nyitva,
- majd december 27. és 31. között újra várják a vendégeket.
Hagyományos desszertek
- Diós ás mákos bejgli
- Karácsonyi kuglófok
- Moszkauer fekete és fehér csokival
- Csokoládés narancsív
- Kandírozott narancshéjjal töltött datolya
- Sós aprósütemények (pogácsák, hasék)
- Koldustallér, bonbonok és édes aprósütemények
- Marcipánfigurák
- Fatörzs
- „Csokis kutya” – narancslekvárral töltött csokialagút pirított mandulával díszítve
- Fűszeres, szirupos birsalma
Szezonális újdonságok
- Fahéjas sült almakrém tejszínnel és fehér csokival
- Gesztenye mousse habcsókkal és kandírozott gesztenyével
- Citromos-mákos keksz
„Utazó sütemények”
- Csokoládés kenyér
- Trópusi kenyér passion fruittal és kókusszal
- Málnás pisztáciakenyér
- Bejgli
(A sajtóanyagot szerkesztette: Csíki Sándor♣, fotók: Tóth Milán)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!