amatrice_amoreitaliaAMATRICE – 2016. szeptember 24-én szombaton, 12:00-20:00 között, „Igazi segítséget Amatricének!” címmel, két neves olasz éttermes, Fausto di Vora és Gianni Annoni szervezésében várnak mindenkit az Arany János utcába. Mint az esemény facebook oldalán áll: „Augusztus 24-én nemcsak a föld remegett meg Amatricében, hanem az összes olasz szíve is szerte a világban. Az olasz embernek nagyon fontos a hazája, bárhol is éljen.

Ezért, ha valami jó történik Olaszországban, lehet otthon vagy épp Amerikában, éppúgy örül neki. Ha pedig tragédia történik, ugyanúgy megtörik, mindegy hol és merre jár éppen. Az augusztus 24-i földrengés minden honfitársamban örök nyomot fog hagyni.

Ahogy hallgattam és olvastam a híreket, azt láttam, hogy nagyon sokan próbálják utánozni a Croce Rossa Italaiana és a Slow Food mozgalmakat, és tudtam, hogy nekem is lépnem kell. Ezért felhívtam az egyik legrégebben itt élő és legismertebb olasz vendéglátóst, a Fausto’s étterem tulajdonosát, Fausto di Vora barátomat, hogy fogjunk össze és segítsük mi is Amatrice újbóli felépülését azzal, hogy összeállunk egy napra Budapesten, és gyűjtésbe kezdünk. Így született meg az „Igazi segítséget Amatricének!” jótékonysági esemény alapötlete, melyet az Olasz Nagykövetséggel közösen rendezünk.

  • Legnagyobb örömünkre egy közös vendégünk, Oreste 30 kg guanciale amatricianával szállt be ebbe a programba, így az akció minden pontján a klasszikus szószt tudjuk majd elkészíteni.
Spaghetti alla gricia (Foto:

Spaghetti alla gricia (a kép illusztráció)

  • Tehát szeptember 24-án Gianni Annoni és Fausto di Vora „gricia”-t, azaz Amatriciana Bianco-t készít a Via Italian (Arany János utca 7-12.).

Minden érkező annyi adagot vásárolhat magának, amennyit szeretne, az árat pedig a lelkiismeretére bízzuk. Mindenki annyit fizet egy tányér tésztáért, amennyivel szeretné segíteni Amatrice várost.

  • Helyszín: Via Italia – Arany János u. 7-12. (rossz idő esetén Aranytíz Kultúrház)
    Időpont: 2016 szeptember .24. 12:00 (a rendezvény addig tart, míg az utolsó adag tészta gazdára nem lel)
  • Gianni Annoni és Fausto di Vora sok szeretettel vár Mindenkit!
  • Segítsünk mi is, hogy Amatrice újból felépüljön!
Amatrice a 2016-os földrengés után

Amatrice a 2016-os földrengés után

  • Én ott leszek!
  • Gyere Te is!
  • Csíki Sándor