BUDDHA-BAR BUDAPEST – A Buddha-Bar hotel Budapest Klotild palota nem először rendez tematikus ázsiai, ezúttal thai-hetet, különleges ételekkel, erre az alkalomra kreált koktélokkal. Számos alkalommal vehettem már részt ezeknek a heteknek a bemutatóján, s módom volt minden alkalommal megtapasztalni Ossama Kutaini chef tehetségét, és azokat a különleges, trendi koktélokat, amelyeket egy-egy külföldi Buddha-Bar Budapestre érkezett kiválósága, ezúttal a szentpétervári Roman Rizovatov készített. India és Kína után a Buddha-Barban az idei gasztronómiai
kalandozás következő állomása a világ egyik leghíresebb konyhájának otthont adó Thaiföld, áprilisban pedig japán.
Thai hét a Buddha-Barban
- Helyszín: Buddha-Bar
- Időpont: 2016. március 17-26.
A menü
A 4-fogásos menü ára: 13.500 Ft, de a fogások külön is megrendelhetők. Chef: Ossama Kutaini executive chef
- Előétel: Marinált marhahúsos saláta yuzuval és savanyú uborkával
- Leves: Tom Yum leves homárral
- Főétel: Nyelvhal filé, feketecsalán salsa, vagy Bárány bélszín tamarinddal és sárga curryvel
- Desszert: – Ázsiai citromfüves tápioka ropogós kókuszos rizzsel
Roman Rizovatov koktéljai – Thailand meets Russia
Nos, ha valaki Magyarországon arra kíváncsi, hogy a világ koktélbűvészei éppen merre tartanak, miféle trendeket követnek, alakítanak, akkor legjobban teszi, ha a Buddha-Barba megy. Aligha akad hely hazánkban, ahol a koktélkészítésben elmélyült annyi nemzetközi szakember megfordulna, mint éppen itt. Lássuk, hogy Roman Rizovatov (Buddha-Bar, Szentpétervár) milyen orosz ihletésű koktélokat komponált Ossama Kutaini thai-stílusú fúziós ételeihez. (A koktélok 2016. március 26-ig kóstolható a Buddha-Barban.)
- Mad Sand – Jim Beam Rye, Massandra portói, licsi, mangó nektár, licsi likőr, meggylé.
- Thai Russian – Kakaóbabbal infuzált José Cuervo Especial, citromfűvel ízesített kvasz, Kahlua, csokoládé bitter, kardamom bitter.
- Midday Fizz – Ribizlilevéllel és csipkebogyóval infuzált Gin, kaffir limelé, házi készítésű, „Pillangóborsóval” infuzált Sake szóda, gyömbérszirup
- Kho-Kho (alkoholmentes) – Friss grapefruit, koriander, maracujapüré, lime-lé, kókuszvíz, szóda
További információk és asztalfoglalás
- 06 1 799 7302
- restaurant@buddhabarhotel.hu
(Szerkesztette: Csíki Sándor♣, fotók: Pintér Árpád)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!