BOCUSE d’OR 2016 – Lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntőjének eligazítása, megvannak a versenyző-commis párosok és összeállt a magyar döntő zsűrije is. 2016. január 15-én tartották a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe továbbjutó 6 versenyző eligazítását. A megbeszélésen ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai
döntőn Magyarország a második napon versenyez. Az eligazítás során kerültek nyilvánosságra a séf-commis párok is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn már páros versenyzőként indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki így a döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:
Versenyző – commis:
- Győrffy Árpád – Szegedi Réka
- Pohner Ádám – Jándi Lőrinc
- Sándor Rodrigo – Barna Zsanett
- Szabó László – Pozsár Bence
- Széll Tamás – Szabó Kevin
- Volenter István – Sándor Lőrinc
A zsűri elnökei és tagjai
A február 18-án a Fehova keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn óriási megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke
- Bíró Lajos
- Hamvas Zoltán,
valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz
- Ádám Csaba,
- Dinnyés Csaba,
- Palágyi Eszter,
- Pesti István,
- Szulló Szabina,
- Urbán Tibor
olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint
- Brian Turner,
- Christian Meyer,
- Ferdy Debecker,
- Henrik Norström
- Rasmus Kofoed
- Serge Vieira,
akik közül többen már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.
A külföldi tanácsadó bevonása ezúttal sem marad el, az Akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek meghívott séftől tanulni. A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, mely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra kerül lecserélésre a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható összesen 30 darabos köret kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.
Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület
(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)
Hajrá!!