Giuliano Lorenzon (Jolanda de Colo bemutató, Budapest)OLASZ ALAPANYAGOK (Jolanda de Colo) – Az olasz Jolanda de Colo nem ismeretlen Magyarországon, már csak azért sem, mert a családi vállalkozás magyar libával kezdte, és nagy mennyiségben vásárol mangalicát is, amiből kiváló termékeket, egyebek mellett azt az új, mangalicahúsból hagyományos módon előállított mortadellát is készítik, amit az Arany János utcában, a Gastronomia Pomo d’Oro-ban is megkóstolhattak a minőségi olasz alapanyagok iránt érdeklődő meghívottak. A Jolanda de Colo  közel kétezer termékét közel kétezer étterembe juttatja el. A világ minden részéről vásárolnak, s forgalmaznak termékeket.

  • Mint Gianni Annoni (Trattoria Pomo d’Oro) is megerősítette, megbízhatóan, mindig ugyanabban a minőségben szállítanak. Hetente kétszer. S, amit magam is észrevehettem, szakácsbarát kiszerelésekkel dolgoznak. Alapanyagaikból sok esetben már kis munkaráfordítással is kiváló gourmet fogások készíthetők. Erre a rákok is jó példával szolgálnak.
A kóstoló nyitófogása a mangalica mortadella volt

A kóstoló nyitófogása a mangalica mortadella volt (A képen: Giuliano Lorenzon)

Nyers szicíliai rákok szója "kaviárral"

Nyers szicíliai rákok (Red shrimps) szója „kaviárral”

Félig sült, félig nyers új-kaledóniai rákok

Félig sült, félig nyers új-kaledóniai rákok (Blue shrimps), „kaviárral”

Tigrisrákok (Tiger prawns, mammut)

Tigrisrákok (Tiger prawns „mammut”)

Burrata és tatár

Burrata és tatár

Burrata és tatár

Burrata és tatár

Gianni Annoni (Pomo d'Oro),

A képen balról: Gianni Annoni (Pomo d’Oro), Bruno Pessot (Jolanda de Colo) Giuliano Lorenzon (Jolanda de Colo), Geppo Francesco Annoni (Pomo d’Oro), Alessandro Manna (Pomo d’Oro)

Előtérben a mangalicából készített mortadella, háttérben a bemutató résztvevői

Előtérben a mangalicából készített mortadella, háttérben a bemutató résztvevői

Stelczer Zoltán és Alessandro Manna (Pomo d'Oro)

Stelczer Zoltán és Alessandro Manna (Pomo d’Oro)

A Jolanda De Colo termékbemutató vendégei

A Jolanda De Colo termékbemutató vendégei

A bemutató helyszíne: Gastronomica Pomo d'Oro, Budapest

A bemutató helyszíne: Gastronomica Pomo d’Oro, Budapest

A képen balról: Bruno Pessot (Jolanda de Colo), Csíki Sándor (Food&Wine), Giuliano Lorenzon (Jolanda de Colo) és Gianni Annoni (Pomo d'Oro)

A képen balról: Bruno Pessot (Jolanda de Colo), Csíki Sándor (Food&Wine), Giuliano Lorenzon (Jolanda de Colo) és Gianni Annoni (Pomo d’Oro)

  • A Jolanda de Colo bemutatója ismét csak meggyőzött a régi igazságról: az alapanyag mindent meghatároz. A kóstolt rákok, mangalica termékek, pácolt-füstölt liba, burrata meggyőzőek voltak.

Csíki Sándor♣