Deff HauptDEFF HAUPT – SOFITEL – A Sofitel Hotel Paris Budapest Éttermében járva nem csak az új ételkülönlegességeket fedezhetjük fel, de az étterem új executive séfjét is megismerhetjük. Deff Hauptról igazán hamar kiderült, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a

világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá a szakmában. Olyan Michelin csillagos éttermekben dolgozott, mint a híres Au Crocodile, valamint Paul Bocuse és Joël Robuchon éttermeiben. Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal. Deff különleges ételkölteményeit Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel után a Paris Budapest Étterem vendégei is megkóstolhatják.

Szerinte Budapesten a gasztronómiai fejlődés folyamata megy végbe, mely idő alatt nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatal szakácsokat ösztönözze és a tudásukat olyan szintre feljessze, hogy lássák mennyire csodálatos szakmában dolgoznak. A Paris Budapest Étteremben továbbra is folytatni szeretné a francia és a tradicionális magyar konyha fúzióját, és elengedhetetlennek tartja, hogy a valódi ínyenc ízvilágnak az elsőosztályú termékek adják az alapját. A jövőbeli tervei között szerepel, hogy több helyi beszállítóval dolgozzon együtt használva az ő termékeiket.

Deff Haupt - Paris-Budapest Étterem (Sofitel, Budapest)

Deff Haupt – Paris-Budapest Étterem (Sofitel, Budapest)

  • A lecsóba egyszerűen beleszeretett, és azt mondja, hogy  számára sokkal fontosabb az étel íze és a felhasznált alapanyagok minősége, mint a kinézete. De természetesen az ételek egyedi látványának kialakításánál szerinte a séfek kreativitására van szükség. Van egy alapanyag, amit csak az otthonában használ főzéshez, az étteremben sosem, ezt azonban nem árulta el nekünk, hogy mi is az, de reméljük, hogy az évek során kiderítjük Deff Haupt titkát.

Ebéd a Paris Budapest Étteremben (Sofitel, 2015)

Karalábé carpaccio (Sofitel, Budapest)

Karalábé carpaccio

Fácán erőleves, gombás gombóc (Sofitel, Budapest)

Fácán erőleves, gombás gombóc

Szent Jakab kagyló, édeskömény, paradicsom terrine, curry vinaigrette (Sofitel, Budapest)

Szent Jakab kagyló, édeskömény, paradicsom terrine, curry vinaigrette.

Nyitott ravioli, posírozott borjúszűz, laskagomba, füstölt tej (Sofitel, Budapest)

Nyitott ravioli, posírozott borjúszűz, laskagomba, füstölt tej

Sertés hasalja (Sofitel, Budapest)

Sertés hasalja, „rizottó stílusú” gyökérzöldségek

  • A Jeremy Cayron fémjelezte sikeres korszak után a Paris Budapest Restaurant Deff Haupt személyében újabb izgalmas gasztronómiai világot képes valamennyiünk számára megmutatni. Haupt ételeiben a német gyökerek, az új német konyha éppúgy tetten érhető, mint az alapjául szolgáló tradicionális francia konyha, vagy akár Kanada.  A magyar ízléshez lelki közelségben álló, kifinomult, egyszerűnek tűnő, ámde felettébb rafinált konyhaművészet költözött a Sofitel étteremének konyhájába. A jóképű Deff Haupt konyhaművészete minden bizonnyal sikeres lesz a Sofitel Paris Budapest Éttereme vendégeinek körében. Elég csupán egy pillantást vetni az ételekre…

Csíki Sándor♣