BOCUSE d’OR 2016, BUDAPEST – A Magyar Bocuse d’Or Akadémia felhívást tett közzé a jövőre Budapesten megrendezendő Bocuse d’Or Europe döntőn való részvétel lehetőségének elnyerésére. A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát a Bocuse d’Or versenyen való megmérettetésre. Mint az írás végén a verseny menetrendje is mutatja, a nevezőknek 2015. augusztus 15-ig lehet
pályázatot benyújtaniuk. A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv (együtt) közül kettő, amelyhez a Bocuse piac zöldség- és gyümölcskínálata párosul. A fenti három hús elem közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó.
- Minta recept: A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó, példának tekinthető minta recept itt érhető el.
- Pályázatok beküldése: 2015. augusztus 15. A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre augusztus 15-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap
A pályázatokat elbíráló zsűri kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtezőverseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd.
- További információ: www.bocusedorhungary.hu
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!