10_best_foods_to_eat_500OLASZ GASZTROPIKNIK – Buongiorno Italia! címmel olasz gasztropiknik lesz 2015. június 6-án a Nyugati pályaudvar melletti rendezett, hangulatos, zöld területen, az Eiffel téren. „Prosecco, prosciutto, parmigiano – ezek a finomságok nélkülözhetetlenek egy igazi olasz piknikhez, és persze az espresso, a cappuccino, a jeges latte, amiket akár a fűben heverve, akár kényelmes

teraszbútoron napozva kóstolgathatunk a napsütésben, élvezve a „dolce far niente” hangulatát a szabadban.” – írta Szuna Noémi a sajtóanyagban, majd a felvezetésben hozzátette, hogy „Ezért az élményért idén nem kell messzire menni, a Buongiorno Italia! rendezvény ugyanis nyár elején Budapestre varázsol egy falatnyi Olaszországot.”

  • Június 6-án, szombaton a belvárosi Eiffel téren egész napos gasztropiknik várja a lazítani vágyókat. A nyár jegyében hűvös buborékokra, koktélokra, különleges antipastikra és persze krémes fagylaltokra számíthatnak az érkezők napozós-heverészős környezetben, olasz módra.

A nU bor- és bisztronómia belső terében jobbnál jobb olasz kávék kapnak helyet, a terasz pedig piactérré alakul, ahol késő délelőttől estig kóstolgathatnak a vendégek. Belépődíj nincs, a látogatók 900 forintos kupon megvásárlásával kávézhatnak az espressótól a jeges lattékig, az egyéb ételek és italok vásárlása a standoknál, készpénzes fizetéssel történik. A nU izgalmas olasz étlappal és teli piknikkosarakkal készül az eseményre, és kísérőprogramokból sem lesz hiány a latte art bemutatótól a kora délutáni Vespa-felvonulásig, FIAT-sarokig, az eseményhez illő zenéről pedig DJ Luca Pantani&Davide gondoskodik.

  • Az egész napos programot a BL-döntő zárja, ahol a Juventusért szurkolhatnak az olasz foci rajongói. Pokrócot érdemes hozni a piknikhez, esőben pedig a NU bisztróban zajlanak a kóstolók és kísérőesemények.

A Buongiorno Italia! a milánói világkiállításhoz is kapcsolódik. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE-Agenzia) budapesti irodája a szervezőkkel és az illycaffé hazai képviselőivel közösen Expo Klubot tart a helyszínen 11.00-12.00 óra között, hasznos információkkal és érdekességekkel szolgálva az októberig zajló, világkiállításról.

best-italian-food-excellence

(A sajtóanyagot írta Szuna Noémi, szerkesztette: Csíki Sándor♣)