unnamedAZ ÉV GASZTROBLOGGERE – A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta díjazza a hazai vendéglátó, szállodai és más idegenforgalmi szolgáltató szféra tagjait, és idén elsőként, Az Év Gasztrobloggere díjat is odaítélték. A Best of Budapest & Hungary szavazására több mint kilencezer szavazat érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján idén is 59 különböző kategóriában adták át a legjobbaknak járó elismerést. A Budapest Week Publishing kiadó tíz kiemelt díjat is átadott, és idén elsőként, az Év Gasztrobloggere díj is átadásra került!

„A Budapest Week Publishing kiadó tulajdonosa, Freed Péter által több mint két évtizede alapított Best of Budapest & Hungary napjainkra olyan multimédia platformmá vált, amely egyaránt szolgálja és tájékoztatja a magyarországi gasztronómia, vendéglátás és turizmus szereplőit: a szolgáltatókat és a fogyasztókat.” – írja a Turizmus Online.

Kiemelt díjak

BOCK JÓZSEF – életműdíj: Az életműdíjat a Best of Budapest & Hungary szakmai zsűrije Bock Józsefnek ítélte, aki több évtizede aktív résztvevője és alakítója nemcsak a magyar borkultúrának, de a vendéglátásnak és gasztronómiának is, és oroszlánrészt vállal a villányi régió fellendítésében.

CSÍKI SÁNDOR AZ ÉV GASZTROBLOGGERE: A kiadó első alkalommal jutalmazta az Év Gasztrobloggerét. „A blogolás manapság sokaknak olyan, mint a levegővétel, a gasztronómiai témájú blogok, internetes főzőnaplók száma gombamód szaporodik, jelentőségük és népszerűségük egyre nő. Úgy gondoljuk, hogy a gasztrobloggerek munkájukkal sokat tehetnek azért, hogy a fogyasztók és a vendéglátóhelyek közelebb kerüljenek egymáshoz, ezért felelősségük vitathatatlan. A gasztrobloggereknek személyes hitelességükkel és szakmaiságukkal kell kivívniuk olvasóik bizalmát, ezért a Best of Budapest & Hungary szakmai zsűrije e két szempont alapján mérlegelt és választotta Csíki Sándort. A minőségi írásairól, alaposságáról, felkészültségéről és szerteágazó érdeklődéséről ismert gasztroblogger a Food&Wine blogot vezeti.”

  • Ezúton is köszönöm a Budapest Week Publishing kiadó rangos díját!

WOLF ANDRÁS – Év Séfje: Az Év Séfje díjra Wolf Andrást találta érdemesnek a kiadó szakmai zsűrije. A fiatalember nem mindennapi feladatot teljesít: egyszerre séfje egy ötcsillagos szállodának, a világ legszebb kávéházának és a belváros egyik legelegánsabb éttermének. A New York Kávéház és a Salon étterem a csúcsgasztronómiát képviselve együtt fáradozik azon, hogy a magyar gasztronómia nemzetközi megítélése minél pozitívabb legyen.

RAJ RÁCHEL – Év Cukrásza: Az Év Cukrásza elismerés idén Raj Ráchel tortadizájnert illeti. A Tortaszalon tulajdonosa az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, aki a süteménykészítést művészeti tevékenységnek tekinti, és marcipánból bármit képes megalkotni. Workshopjain, rádió- és TV-műsorokban kész ezt a tudást tovább is adni – biztosan sok-sok ember életét fogja még megédesíteni.

LÁSZLÓ ÁRPÁD – Év éttermese/Modern: Az Év Éttermese díjjal Modern kategóriában a zsűri László Árpádot, a Robinson – Timeless kitchen és a BRGR-lánc jövőbelátó tulajdonosát díjazta, többek között azért a tehetségéért, hogy folyamatosan képes megújulni, és nemcsak követi a trendeket, hanem teremti is azokat.

RUDITS KÁROLY – Év Éttermese/Classic: Az Év Éttermese Classic kategóriában Rudits Károly, aki hazánkban a francia gasztronómia nagykövete. Nem kis vállalás, tekintve, hogy a francia gasztronómia 2014-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

DUDÁS SZABOLCS és SZILÁRD – Év Éttermese/Budapesten kívül: Az Év éttermese/Budapesten kívüli elismerést ezúttal Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd vehették át, nemcsak azért, mert sokak szerint még mindig ők sütik a legjobb pizzát az országban, hanem mert példaértékű, ahogyan sikerre vitték éttermüket: az Anyukám Mondta sarok-bárból lett sarok-pizzéria, majd egy olyan bisztró, amely miatt érdemes átutazni akár több megyét is. A fivérek a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) gasztronómiai mozgalomban is nagy szerepet vállalnak.

THOMAS M. FISCHER – Év szállodása: Az Év Szállodása díjat Thomas M. Fischer, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója kapta. Vezetése alatt a szálloda új lendületet kapott: a hotel MICE-piacot célzó szolgáltatásai Budapesten egyedülálló elemekkel gazdagodtak (pl. „Sleep to perform” és „Food for thought”), CSR-tevékenysége erősödött, lakosztályai folyamatosan megújulnak. A szálloda nemrég elindított management trainee programja pedig a jövő szállodai vezetőit neveli.

KATZ PÉTER – Év Szállodása: Az Év szállodása a Budapesten kívüli szállodák vezetői közül ezúttal Katz Péter, a büki és sárvári Danubius Health Spa Resort szállodák igazgatója lett. A kiadó díjazta a már-már merésznek is nevezhető fejlesztéseit (pl. a büki szálloda profilváltása és az all-inclusive szolgáltatások bevezetése), melyekkel képes volt jelentősen növelni szállodái vonzerejét.

ifj. FIGULA MIHÁLY – Év Gasztro-borásza: Negyedik alkalommal díjazta a Best of Budapest & Hungary az éttermek, vendéglátóhelyek szavazatai alapján az Év Gasztro-borászát, aki nemcsak az általa készített boraival, de a vendéglátóhelyek szakemberei iránti odafigyelésével, szakmai támogatásával, sommelier-k tréningjével, borvacsorák szervezésével is elnyerte a gasztro szakma szimpátiáját.

(Forrás: turizmusonline.hu)