A KARÁCSONY – a kényeztetésről, ételekről, süteményekről, csokis süteményekről is szól, sokkal inkább, mint sok egyéb másról, ami hajdan inkább volt része, mint a vásárlási láz. A saját készítésű sütemények, készüljenek bár napokkal korábban, vagy éppen az adott napon, régóta részei az ünnepnek.
- A következő videón Nigella Lawson süt egyszerűen elkészíthető, díszes karácsonyi csokis süteményt. Próbáljátok ki!
Nigella karácsonyi csokis sütije
A csokis süti videóján ugyan nincsenek mennyiségek, de ez ebben az esetben sem jelenthet nagy akadályt. Tehát: tegyünk konyhai robotgépbe
- 250 g vajat,
- 40 g jó minőségű kakaóport,
- 150 g kristálycukrot,
- 300 g lisztet,
- ½ teáskanál szódabikarbónát és
- 1 teáskanál sütőport.
A robotgépet zárjuk le, a hozzávalókat keverjük alaposan össze. Lágy, barna, kicsit ragadós tésztát kapunk, amiből formáljunk gömböket, tegyük sütőpapírra, lapítsuk el, majd előmelegített, 170°C hőmérsékletű sütőben süssük 15 percig, majd hagyjuk lehűlni.
A mázhoz tegyünk edénybe 175g porcukrot, 2 púpozott evőkanál kakaóport, adjunk hozzá 60ml forró vizet és 1 teáskanál vaníliakivonatot. Állandó keveréssel melegítsük fel, amíg egy sötét színű, fényes, sűrű mázat nem kapunk. A videón látható módon, öntsük a mázat a csokis sütire, majd szórjuk meg boltban vásárolható színes cukordekorációval. Jó sütést, főzést karácsonykor is!
…és egy bónusz kép Nigella kedvelőinek örömére.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!