BOCUSE d’OR 2014, STOCKHOLM – A Bocuse d’Or magyarországi döntőjét március 12-én, szerdán rendezték a SIRHA Budapest 2014 kiállításon, a Hungexpo A pavilonjában. Az európai döntőre 2014. május 7-8-án került sor. Az európai döntőben a Magyarországot képviselő Molnár Gábor a 9. helyezést érte el, amivel bejutott a lyoni döntőbe. Az európai döntőhöz kapcsolódó gasztroszenzáció, hogy, mint a magyar Bocuse d’Or Akadémia közzétette: “Budapesten rendezik legközelebb a Bocuse d’Or

európai döntőjét. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia 2013. decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert.”

Munkában a zsűri (Fotó: Harmath Csaba)

Az eredmények (Fotó: Zsidai Roy)

A helyezési lista

  1. Svédország
  2. Dánia
  3. Norvégia
  4. Franciaország …. (legjobb halétel)
  5. Finnország ……… (legjobb húsétel)
  6. Egyesült Királyság
  7. Izland
  8. Észtország
  9. Magyarország
  10. Németország
  11. Hollandia
  12. Svájc
  13. Ausztria
  14. Belgium
  15. Olaszország
  16. Spanyolország
  17. Törökország
  18. Oroszország
  19. Luxemburg
  20. Bulgária

Molnár Gábor ételei

Tálalás (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia)

Molnár Gábor halétele (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia)

Molnár Gábor húsétele (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia)

  • Gratulálok a magyar Bocuse d’Or csapatnak, s mindenkinek, aki hozzájárult, hogy Molnár Gábor, sok munkával, jól szerepeljen. Szép volt fiúk!

Csíki Sándor♣