ROSALIA – 2014. május 9-11. között a Gesztenyés kertben, Budán, széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép az Irie Maffia, a MagyarVista Social Clkub és az iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik.
- Vasárnap színes, vidám gyerekprogramokkal várják a kicsiket: közös tánc, kézműves elfoglaltság, kenyérsütés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást.
- Ha mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, látogassa meg a Rosé és pezsgő Mustrát, és váltson jegyet a Törley pezsgő Egyetemre.
- Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!
Gasztronómia
Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa, hiszen kevés olyan borféle akad, amely ennyire sokszínűen párosítható lenne különböző ínycsiklandó falatokkal. Erre építve, az idei Rosalia a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal – a borokkal való harmónián túl – a „street food”.
Jazzy színpad
- Május 9-én, pénteken este 20 órától fellép az Irie Maffia.
- Szombat este 20 órától a MagyarVista Social Club.
- Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik.
- Pénteken és szombaton 22 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást.
Gyerekeknek
A Rosalia ideális időtöltés a gyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés kert nagy játszótere várja a kicsiket. Idén a kenyérsütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.
- Nyitva tartás:
- Május 9. péntek 14-23 óra között
- Május 10. szombat 10-23 óra között
- Május 11. vasárnap 10-21 óra között
- Belépés: ingyenes.
Éves Magyar Rosé Mustra (szombat)
Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14:30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről.
A borok mellé borkorcsolyák és falatkák vásárolhatók a helyszínen.Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel, illetve a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba szóló kedvezmény kuponnal kedveskednek.
Törley Pezsgő Egyetem (szombat)
A még nagyobb szakmai elmélyülésre vágyók beiratkozhatnak a 17 órakor kezdődő Törley Pezsgő Egyetem kóstolóval egybekötött előadására is, ahol a Törley Pezsgőpincészet neves pezsgőszakértői minden apró fogásra és izgalmas részletre kiterjedő előadást tartanak a szénsavas borok készítéséről. Felejthetetlen, szakmailag hiteles előadás, első kézből, az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg is elismert pincészetének támogatásával. Utazzon velünk a gyöngyözőtől a palackos erjesztésű pezsgő borokig, a hozzáadott szénsavtól a „méthode traditionelle”-ig, a könnyed finesztől az élesztős, elegáns, champagne-i aromákig.
- Nyitva tartás:
- Május 10. szombat, 14-20 óra között (pénztárzárás: 19 órakor)
- Jegyárak/fő és jegyelővétel:
- Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben és a helyszínen egyaránt 3500 Ft.
- Kombinált jegy a Mustrára és a Törley Pezsgő Egyetemre elővételben 4.700 Ft, a helyszínen megvásárolva 6.000 Ft.
- A Mustrára kóstolópoharat 800 forintért lehet bérelni.
- Jegyek, elővételben a www.rosalia.hu oldalon válthatók.
Töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon, élvezze a koncerteket és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét! További részletek a www.rosalia.hu oldalon olvashatók.
(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!