MAGYAR VIDÉK NAPJA 2014 – „Farsangi Vigalom a Millenárison. Az ingyenes rendezvény immáron második alkalommal igyekszik a fővárosba hozni a vidék hangulatát, kulturális értékeit és ízvilágát. Ezúttal a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok állnak a középpontban. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár

beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki emberek életében fontos ünnepi időszak a farsang. A 2013 októberében a Millenárison tartott rendezvény sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy ismét bemutassanak egy szeletet a magyar vidék értékeiből. A tíz órakor kezdődő rendezvényen a Dézsi Ivett Néptánc csoport produkciója nyitotta meg a színpadi programok sorát, őket a főként gyerekeknek játszó Kolompos együttes követte vidám, interaktív népzenei előadásával.”

Busó maszk a Millenárison

A rendezvény bejáratánál, a Millenárison

A Millenáris D épületében

Műsorok és vásár a Millenáris D épületében

A karcagi birkapörkölt

A nyüzsgésben vásárolni nem akartam, s miközben jókat derültem a színvonalas gyermekműsorokon és konstatáltam, hogy sikerült elkerülni a giccses magyarkodást, rövid nézelődés után indultam is hazafelé. Igen ám, de az udvaron megláttam Csontos Györgyöt és családját, Karcagról, amint éppen főzték a birkapörköltet, ahogy azt már 2012-ben bemutattam. Arrafelé vettem az irányt és maradtam is, mert az a birkapörkölt, amit Csontos Györgyék főznek, megérdemli a várakozást! Nem mesélek erről most többet, akinek alkalma lesz, ne hagyja ki és kóstolja majd meg. Aláfestésül, álljanak itt a képek.

Csontos György karcagi juhász és a felesége a Millenárison

Készül a birkapörkölt

Elkészült a birkapörkölt a Millenárison

A birka minden ingredienciája a kondérban van

A birkapörkölthöz mi mást is ihattunk volna, mint Birkás Pálinkát

Csíki Sándor♣