2013 12 036MAGYAROM KOCSMA. Van már ilyen is. Romkocsma – ahogy az a nevéből is sejthető. A Margit híd budai lábától, a villamosmegállótól alig ötpercnyi sétára, a Tölgyfa utca 22. szám alatt. Ez az Első Budai Romkocsma, illetve ezen a helyen van a még mindig első. Korábban itt működött a Szezon, amiből MotoRom lett, abból pedig, a Moto elhagyásával, MagyaRom. Új csapat, új lendület. Arra volt dolgom, így aztán, a két ünnep között, egy szilveszter előtti kora délután megnéztem, hogy milyen is a MagyaRom.

Csend volt és békesség. Nyitás utáni beüzemelés. Korán van még, a vendégek csak később érkeznek. Romkocsmás feeling, ahogy az elvárható. Feltűnően kedvező árak. Kértem egy pohár sört, ha már kocsmában voltam, és a pultos lánnyal is elbeszélgettem. Ételük is lesz hamarosan, mondta, és a napsugaras jó idő beálltával az udvari belső terasz is megnyílik. Lelkes. Az jó lesz, gondoltam télikabátomba burkolózva, ezen a mélyszürke, decemberi kora délutánon. Körülnéztem a 40-50 embert is kényelmesen befogadni képes helyen, de nem időztem sokáig. Dolgom volt. Megittam a söröm, fotóztam néhányat, ahogy máskor is, aztán mentem az utamra. Inkább majd visszajövök. Tavasszal. Jó időben. Vagy bármikor, de barátokkal, inkább.

MagyaRom, 2013

MagyaRom Kocsma, 2013

MagyaRom Kocsma, 2013

  • A MagyaRom Kocsma az Első Budai Romkocsma. A romkocsmák sajátos, laza hangulatú helyei között is egy feltűnően sajátos, egyedi hangulatú hely. A Tölgyfa utcában. Budán.

Csíki Sándor♣