vince 029HEKK TESZ A BALATONON – Végigjártuk a Balatont és hat forgalmas, turisták által sűrűn látogatott helyen ettünk hekket. Az eredmény a várakozásaimmal ellentétben, lesújtó. Eszembe sem jutott volna azt gondolni, hogy hideg, nem kellően átsült, állott halakkal is találkozunk. Márpedig találkoztunk. A tesztet rejtett kamerával meg is örökítettük és bőséges anyagot néhány percbe sűrítve itt láthatjátok.

A hekk teszt a videó 12. percétől kezdődik. Akár előre is tekerhettek, s megnézhetitek miképpen is készítik a balatoninak tartott, argentin, s más vizekből származó tengeri halat, a hekket. A 12. perctől:

Hekk a Balaton körül

A déli parton Siófokról Fonyód felé haladva javult a minőség. Az északi parton Badacsonyban pocsék, Balatonfüreden jó volt.

Hekk – Balatonföldvár, Fapuma büfé

Hekk – Balatonboglár, Don Csicsó Büfé

Hekk – Fonyód, Móló Büfé

Hekk – Badacsony, Bázis Büfé

Hekk – Balatonfüred, Lájk Büfé

A 6 tesztelt hekk rangsora

  1. Lájk Büfé (Balatonfüred) és Móló Büfé (Fonyód) … jó
  2. Don Csicsó Büfé (Balatonboglár) …. kritizálható, közepes
  3. Fapuma Büfé (Balatonföldvár) … kritizálható, közepes
  4. Mustafa Étterem (Siófok) … kritizálható, közepes
  5. Bázis Büfé (Badacsony) … pocsék
  • (Az eredmények a teszt időpontjában érvényes állapotot tükrözik – remélem azóta javult a helyzet!) 

Arccal a balatoni hal felé!

Az a korábbi érv is megdőlni látszik, hogy a hekk olcsóbb, mint a keszeg. Badacsony előtt áll a következő kis halsütő bódé. Szimpatikus, csakis édesvízi, balatoni halakkal, süllővel, keszeggel, ponttyal. A keszeg 2013 július végén: 290 Ft/10dkg.

vince 059

Talán a Balatoni Halászati Zrt. is komolyan veszi végre magát és nem csupán a parádékra üzemelteti a bódéját, amivel a busát hirdeti. Mellesleg, hirdethetne mást is és árusíthatna frisset is.

vince 013

Csíki Sándor♣