2013 06 052A BRUNO&BRUNO Herczeg Zoltán, a Dining Guide TOP20 étterme között szereplő 67 Étterem, Székesfehérvár tulajdonosának első budapesti étterme. A Bruno & Bruno-nak a Hegyvidék Bevásárló központ ad otthont. A konyhát Kisuti Dávid, irányítja, aki a pécsi Enoteca Corso-ból érkezett, szól a Jani Kinga írta sajtóközlemény, majd így folytatódik: „A Bruno & Bruno megnyitása mérföldkő nemcsak a bevásárlóközpont életében, hanem Budapest minőségi étterem-palettáján is egy új izgalmas, színfolt.

Örülünk, hogy Herczeg Zoltán személyében megtaláltuk azt a tapasztalt, elkötelezett „gasztro-menedzsert”, aki belevágott ebbe a projektbe. A Bruno&Bruno minden bizonnyal pótolni fogja azt az űrt, amelyik jelenleg Buda minőségi kulináris életében van.

Gyimesi Zsuizsanna (hvg) és Szikora Katalin (Chef & Pincér) társaságában a megnyitón

Örvendetes, hogy a Bruno&Bruno magyaros ételválasztékot kínál, és kiemelten fontosnak tartja, hogy a családokat szólítsa meg. Magas minőség, különlegesség – ez jellemzi a Hegyvidék Bevásárlóközpontot, amelyhez hasonló kiemelkedő beruházás az utóbbi években nem volt a XII. kerületben. Prémium minőséget kínálunk divatból, gasztronómiából, a Bruno&Bruno is ezt képviseli.” – fogalmazott Balassa László, a Hegyvidék Bevásárlóközpont ügyvezető igazgatója.

„Nagyon sokan kérdezték tőlem, hogy miért nem jövök fel Budapestre, és miért nem nyitok végre itt is egy éttermet. Nem jöttem, mert nem találtam elképzeléseimnek megfelelő környezetet. Amikor a Hegyvidék Bevásárlóközpont vezetősége megkeresett ezzel a lehetőséggel, úgy éreztem, itt az alkalom”.

– mesélte Herczeg Zoltán, hogy miért pont Hegyvidék Bevásárlóközpontot választotta új vendéglője helyszínéül.

Herczeg Zoltán a megnyitón

Az elismert gasztro-menedzser a megnyitón hangsúlyozta, senki ne vonjon párhuzamot a 67 étteremmel. Ami közös a Dining Guide 2013-as évi toplistája szerint a legjobb vidéki étteremnek rangsorolt 67-ben és a Bruno&Bruno-ban, az a kiváló minőség. A konyhában a minőséget Kisuti Dávid séf garantálja. „Dávidot nem volt könnyű elhozni, már számtalan ajánlatot kapott Budapestről, de örülök, hogy a Bruno&Bruno-ban ő is meglátta a lehetőséget.” – mondta Herczeg Zoltán.

Kisuti Dávid a konyhában

A Bruno&Bruno kínálatában feltűnnek a 67 klasszikus fogásai, de többségében újdonságok közül lehet választani. Az egyik klasszikus a pankó morzsás Herczeg Zoli-féle rántott hús, és a húsleves. A Bruno&Bruno borlapjának összetételét a Bortársaság biztosítja, szinte minden boruk megtalálható, és a többi étteremtől eltérően többségüket pohárban is felszolgálják. A hivatalos megnyitón kóstolót kaphattunk a Bruno&Bruno ételeiből.

Édesköménysaláta lazaccal (Bruno&Bruno)

Bükkfaforgácson füstölt kacsamell, lencsével (Bruno&Bruno)

Túró mousse, macaron meringue, gyümölcs

  • A Brúnó, amúgy, germán eredetű német névből származó férfinév. Jelentése: barna. Akad néhány Bruno a történelemben, többnyire szerencsétlen sorsú szentek, s másegyebek, mint Giordano Bruno, hogy egyet mondjunk a máglyahalálra ítélt nagyok közül. Aztán, itt van Bruno von Querfurt hittérítő, és ahogy az akkoriban ebben a szakmában lenni szokott, vértanú is. Ez a hittérítő Bruno az élete (974-1009) során kétszer is jár Magyarországon, de nem sok eredményt mutatott fel a pogányok között. Az itt élők a szelíd szóra, valahogy nem akartak áttérni, de legalább nem fejezték le, mint tették vele később Poroszország peremvidékén a pogányok. Szóval nem igazán tudom, hogy honnan ez a Bruno&Bruno elnevezés, de az már biztos, hogy a barna tényleg jellemző színe az étteremnek, ahogy az is biztos, hogy Herczeg Zoltán fiának éppen Brúnó a neve…

A Bruno&Bruno lámpái

Csíki Sándor♠