aborigine11HALSÜTÉS EGYSZERŰEN – nem is kell másként tennünk, mint ahogy az ausztrál bennszülöttek teszik. A módszer valószínűleg nem más, mint amit akár évtízezredekkel (vagy százezredekkel) ezelőtt is alkalmaztak. A sivatagi tűznél, egy ausztrál tengeri pérfélét sütnek parázson. A több, mint 100 fajt magába foglaló tengeri pérek amúgy a mediterrán világban is, már az ókor óta fontos szerepet

töltenek be a halászott halak között. Íze gazdag, diós. Olajtartalma magas, ezért is lehet könnyen úgy sütni, ahogy a bennszülött is mutatja. A hús színe fehér és a sütés során is marad.

Érdemes megnézni a következő remek filmet az ausztrál FOOD & WINE-ról, vagyis az ételekről, borokról. Szívesen látnék hasonló videókat a hazai gasztronómiai világról, ételekről, italokról.

Csíki Sándor♣

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.