HALSÜTÉS EGYSZERŰEN – nem is kell másként tennünk, mint ahogy az ausztrál bennszülöttek teszik. A módszer valószínűleg nem más, mint amit akár évtízezredekkel (vagy százezredekkel) ezelőtt is alkalmaztak. A sivatagi tűznél, egy ausztrál tengeri pérfélét sütnek parázson. A több, mint 100 fajt magába foglaló tengeri pérek amúgy a mediterrán világban is, már az ókor óta fontos szerepet
töltenek be a halászott halak között. Íze gazdag, diós. Olajtartalma magas, ezért is lehet könnyen úgy sütni, ahogy a bennszülött is mutatja. A hús színe fehér és a sütés során is marad.
Érdemes megnézni a következő remek filmet az ausztrál FOOD & WINE-ról, vagyis az ételekről, borokról. Szívesen látnék hasonló videókat a hazai gasztronómiai világról, ételekről, italokról.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!