A MOMOT, a magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, 2013. március 22-23-án tartotta X. Jubileumi Kongresszusát. A kongresszus fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök, a kongresszus elnöke Prof. Dr. Bedros J. Róbert PhD, a MOMOT elnöke volt. A gazdag és érdekes programról a MOMOT tudományos folyóiratában (Cardiometabolica Hungarica) részletesen is olvashatunk.

A MOMOT X. Jubileumi Kongresszusának nyitó előadása (Prof. Dr. Bedros J. Róbert PhD, a MOMOT elnöke)

Dr. Simonyi Gábor, a MOMOT titkára, Prof. Dr. Bedros J. Róbert PhD, a MOMOT elnöke, Kis Beatrix Judit a Kongresszus szervezőbizottságának tagja, Dr. Pados Gyula, PhD, a MOMOT főtitkára (MOMOT X. Kongresszusa, 2013)

Mága Zoltán MOMOT-díjas hegedűművész , aki zenekarával idén is nagy sikerű koncertet adott, és Prof. Dr. Bedros J. Róbert PhD, a MOMOT elnöke a Kongresszus születésnap tortájával

A MOMOT Kongresszus gálavacsoráján vetélkedő is volt.

A MOMOT X. Jubileumi Kongresszusa gálavacsorájának közönsége (2013)

Mága Zoltán MOMOT-díjas hegedűművész és zenekara a MOMOT X. Kongresszusának gálavacsoráján

MOMOT-díj

A Kongresszuson immár másodízben került átadásra a Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D, a MOMOT elnöke által alapított egyedi tervezésű, üvegből készült MOMOT díj. A díj az „Egészséges Életért” címet kapta, s évente egyszeri alkalommal – a MOMOT tavaszi kongresszusain – kerül átadásra, a vezetőség döntése alapján 1-5 személy és/vagy társaság részére.

MOMOT-díj

„A MOMOT díj koncepció megalkotásakor a MOMOT filozófiája állt a középpontban. A díj egymáson elhelyezkedő szeletei a MOMOT-hoz kapcsolódó, egészséggel foglalkozó szakterületeket és szaktudásokat hivatottak jelképezni. A körszeletek a díj közepén egy határozott központi magot alkotnak, amely a MOMOT szerepét és egyben céljait jeleníti meg, jelképezve a jövőbe mutató építkezést és elhivatottságot.”

A 2013-as év díjazottjai

Bogsch Erik
Dr. Pados Gyula PhD.
Prof.Dr. Paragh György
Rudolf Péter

A MOMOT-díj kitüntetettjeió (Dr Pados Gyula PhD és Rudolf Péter színművész)

Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D, a MOMOT elnöke és Rudolf Péter Kossuth , s immár MOMOT-díjas színművész

Bofgsch Erik vezérigazgató (RG) és Prof. Dr. Bedros J. Róbert PhD, a MOMOT-díj alapítója

Csíki Sándor♣