A KOLBÁSZLEVES – olasz stílusban, leginkább a paradicsomtól és cukkinitől lesz az, mert ahol kolbász akad, akad ott előbb-utóbb kolbászleves is. Kaszás, vagy arató, vagy legényfogó, vagy más, de ezek a nevek mind a leves gazdagságára utalnak, mert, hogy, akad benne valami, amit ma is, ám korábban még inkább becsültek, s ez a valami a különleges státuszt magának kivívó hús, a kolbász.
Olasz kolbászleves (recept)
- Hozzávalók:
- 500 g jófajta sütő kolbász (nagyobb darabokban, bőr nélkül)
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 500 ml húsleves
- 1 db olasz paradicsomkonzerv (~450 ml)
- 1 db babkonzerv (~450 ml) lével együtt
- 1 csésze (240 ml) vékonyra karikázott sárgarépa
- 2 db kis cukkini, kockára vágva
- 2 csésze (480 ml) friss spenót, mosva, kisebb darabokra tépve
- ¼ tk. frissen őrölt feketebors
- ¼ tk. só
- 2 ek. (30 ml) olívaolaj
Elkészítése: A karikára vágott kolbászt és az aprított fokhagymát olívaolajon pirítjuk. Hozzákeverjük a levest, paradicsomot és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, majd a lángot kisebbre véve, 15 percig gyöngyözve főzzük. Hozzákeverjük a babot a levével együtt és a kockára vágott cikkinit. A levest lefedjük és újabb 15 percig, vagy amíg a cukkini kívánt puhaságú nem lesz, tovább főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a spenótot. A spenótot fedő nélkül hagyjuk a levesben főni. 5 perc múltán a leves tálalásra kész.
- A leves lényege a külön pirított, előkészített kolbász, a paradicsom, cukkini, bab és a spenót. A következő videón az előző recepttől némiképpen eltérő, de a lényeget továbbra is hordozó leves látható. Érdemes és tanulságos megnézni ezt a receptvariánst is.
Remek! Jól láttam a videón, hogy a pirított hagymára szárított zsályát szór a fokhagyma előtt?
Úgy valahogy. 🙂