A MICHELLER CSÁRDA olyan furcsa, szürreális jelenség, amit gondolati skatulyáim egyikébe sem tudok megnyugtatóan precíz címkével elhelyezni. A Micheller Csárda Szilsárkány forgalmas főútja mellett áll. Előtte, az utcán, díszletként is kihelyezett kolbászok, bográcsban melegedő halászlé és savanyúságos üvegek. Az ajtó előtt fekete sörtéjű vietnami törpe sertés. Be akar jönni, de a tulaj (most?) nem engedi.
A neten itt-ott fellelhető, reklám ízű ajánlásokat olvasva, ennél jobb hely már aligha létezhet e földtekén, hiszen ez maga a házias kellemetesség, de ebben azért egy cseppet se legyél biztos. A Micheller Csárda a bizarrsága okán talán még zarándoklásra okot adó kulthely is lehetne, ha jobb lenne, mint amilyen, de nem az.
A Michaller Csárda sparhelten sült lepénye
A sparhelten sült lepény csak elsőre tűnik szokatlannak, a technológia másodjára már vaslapon sült „városi” lepénnyé szelídül, mert lényegében az is. A sparhelten sült lepény a Micheller Csárda választékában is szerepel, az utcai táblára is kiírták. Hogy Szilsárkány főutcáján miképpen is készül a sparhelten sült lepény, a következő fotók is illusztrálják.
A Micheller Csárda bizarr élmény, ám ebből az élményből egy alkalom bőségesen elegendő is volt. Az óvatosan kóstolgatott lepény nagyobb része végül Csorna főutcájának egyik kukájában talált menedékre. Amúgy, ez a sparhelten sült lepény Szilsárkányban kereken 1000 forintomba került. Hiába, az egzotikus minőséget meg kell fizetni!
Az év legrosszabb étterme, 2012
A FOOD&WINE értékelése szerint, 2012-ben, minden kétséget kizáróan a szílsárkányi
Húú, ez durva. 🙂
Egyszer meghívlak hozzánk, kifizeted az anyagköltséget (400 Ft) és sütök neked mirelit pizzát, vasaló nélkül. Macska van itt is, kettő.
😀
Én gyakran járok arra és egyszer bementem.Mondtam sietünk/kórházba mentem Szombathelyre/mit tud ajánlani, igazi lecsós,kolbászos tojásrántottát,volt a válasz.Kértünk 3 adagot.Többszöri sürgetésre fél óra múlva zsírban úszó borzalmat tett elénk.Ha itt így szeretik,hát egye fene de én csak turkáltam és lehet hogy disznó azóta van mert mi hagyunk eleget az az majdnem mind.Tehát felejthetetlen élmény volt többet nem mentünk be.Sokan nem járhatnak oda mert a parkoló mindig üres.Helyiek biztos nem járnak mert az emlékezetes fél órába a helyi büdös parasztokat szidta,hogy nem járnak hozzá, nincs kellő kultúrájuk az ő minőségi ételeihez.Ajánlom azoknak akik a disznókat szeretik,vagy jólneveltségük nem engedi,hogy meghagyja az ételt és ….
Még szerencse, h megóvtatok, ezután már biztosan nem is fogok!
De csak azért mert már tudok róla.
Talán nem lenne túl nagy baj, ha már előbb is lenne valami „hely” ahonnan lehetne tájékozódni /akár fényképes is/, a várható borzalmakról.
Meg kéne alapitani a „Micheller” csillagot.
Kolossváry László Nagyon jó ötlet a „Micheller”csillag.csak azt kellene eldönteni.hogy Ő hány csillagos?Javaslatom legyen 5.Másik lényeges szabály hogy fogadjuk el mások véleményét és az alapján döntsünk.Ha ezek után mindenki bemegy,hogy legyen összehasonlítása akkor Micheller úrnak kondát kell vásárolni a sok ételmaradék fel etetése érdekébe.
Ha járt a csárdába illetékes személy . akkor kérdem én, hogy van még mindig engedélye
Hol vannak a fogyasztó védők és a többi ….szervek,mert már régen be kellet volna záratni! Máshol állandó ellenőrzésekről harsog a sajtó és a televízió.
Én Szilsárkányi lakos vagyok és nem gondolom magam büdös parasztnak, mint ahogy sok más társamat sem, bármit is gondoljon rólunk ez a börtöntöltelék.
A helybéliek nem azért kerülik, mert nincs gasztronómiai igényességük, hanem azért mert a képeken látható kolbászok, savanyúságok stb. már évek óta ugyanúgy, ugyanabban a formában, ugyanazok!!!!!!!!!!!!!
Valamint tisztában vagyunk azzal, hogy pl az a macska nem csak ilyen közelségből szokta szemlélni az adott „finomságokat”.
Mindenki utálja a helyet és a gazdáját is, szomorú, hogy a Szilsárkány nevet egy helyen kellett említeni ezzel a minősíthetetlen hellyel, személlyel.
A falubeliek már évek óta küzdenek ellene és már jó ideje be is szeretnék záratni, a falú szégyene az ember és a putrija. Sajnos a hatóság és a rendszer gyengesége hogy ma is nyitva áll.
Pont a minap sétáltam el a hely előtt, és a tulaj éppen azokról a „szép szál kolbászokról” söpörte le a havat, és köszönésre sem méltatott.:DDDDD Ennyit a minőségről.
Évek óta nem sikerül eltakarítani azt a szennyet a faluból, pedig higgyétek el, hogy nem egy nem két alkalommal már a rendőrség is járt nála,…hiába!
Az egészségetek érdekébe be ne tegyétek oda a lábatokat.Van mellette egy kedves kis étterem, azt bátran ajánlom!!!
A hely borzalmas! A tulajdonosa nem különben. Egyébként egy öntörvényű alak aki fütyül a jogszabályokra! Volt már bezárva az egység de Ő ezalatt is simán nyitva tartott. Rendkívül problémás alak! No valamit az ételről is: minősíthetetlen! Csak megerősíteni tudom, hogy aki félti az egészségét gondolja meg kétszer is, hogy betér-e oda.