A DINING GUIDE zsűrije immár nyolcadik éve értékeli a hazai éttermeket, ez alatt a díj az egyik legelfogadottabb elismeréssé vált a vendéglátóiparban és az ínyenc közönség körében egyaránt. A tavaly év vége óta tartó tesztelések eredményeként a Dining Guide étteremkritikusainak szavazatai és pontozása alapján márciusban közzétették a legjobb 20 étterem listáját a Toplista Gasztronómia magazinban. Jó eséllyel a Top 20 étterem között van az idei (2012) Év Étterme is.
Utóbbi 2013 január-februárjában derül ki egy nagyszabású gálán. Szeptember 6-án, csütörtökön 18.30 órától a Hotel Gellértben, ünnepélyes keretek között emeljük meg kalapunkat Magyarország vezető éttermei előtt. Ezek az éttermek a következők:
TOP 20 MAGYAR ÉTTEREM 2012
- Onyx
- Costes
- Fausto’s
- Mák
- Nobu
- Hertelendy
- Bock
- Csalogány 26
- 67
- Arany Kaviár
- Alabárdos
- Olimpia
- Borkonyha
- Château Visz
- Laci!Konyha! (augusztustól új helyen, új néven: Laci!Pecsenye?)
- Kistücsök
- Enoteca Corso
- 21 magyar
- Vár: a Speiz
- Trattoria Pomo D’oro
A gála menü a Dining Guide honlapja alapján:
Üdvözlőfalat
Osztriga posírozva, szezám consomméval
Kacsamáj zöldalma terrine csirkecomb rilette-tel
Onyx
Törley Chardonnay Brut Nature 2004
Pacal „szalámi” uborka variációkkal és füstölt kolbász chips-sel
Alabárdos
Mangalica terrin
Mák
Pannonhalmi Apátsági Prior 2011
Tatár beefsteak angusból, vörös és fekete kaviárral, tejfölzselével
Arany Kaviár
Zöldborsós, kalamáris risotto
Fausto’s
GellavillaRosé2011
Gőzölt pisztráng ràkbeurreblanc-nal és koriandersalátával
Borkonyha
Borjúpofa langyos „waldorfsalatával”
21 magyar
Káli Kövek Köveskál 2011
Barbarie kacsa – sárgarépa – zöldborsó
67
Mangalica cigánypecsenye
Enoteca Corso
Bott Frigyes Kékfrankos 2010
Hazelnut ” dacquoise”, dark choclote mousse
Costes
Bodrog Borműhely Mesés 2010
Petit fours
Onyx
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!