A G-PONT ANATÓMIÁJA, ki gondolta volna, mindeddig nem volt magától értetődő dolog még az orvosok körében sem. Most azonban Adam Ostrzenski, M.D., Ph.D., Dr. Hab. (Institute of Gynecology, St. Petersburg, Forida) fényt derített a mindenkit érintő titokra. Ostrzenski a The Journal of Sexual Medicine 2012 májusi számában számol majd be a kutatásairól, azonban a cikk már tegnap (május 25.) megjelent on-line változatban.

Ostrezenski azt állítja, hogy egy újonnan felfedezett, eltérő szöveti szerkezetben megtalálta a G-pontot. Akad, aki kételkedik ebben, miközben a „szexuális felvilágosítás alapfokon” tanfolyamok része ez a „tudomány” is.

A G-pontról a sokak álta meggyőzőnek tartott magyar nyelvű wikipedia szűkszavúan ezt írja:

„A G-pont, Grafenberg-pont, a vagina mellső falán található. Valójában nem egy pontról beszélünk, hanem körülbelül 1–1,5 cm átmérőjű területről, melynek izgatása sokszor mind a klitorális mind a hüvelyi orgazmusnál erősebb kéjérzetet okoz.”

„Az elmúlt hat évtized alatt azonban a G-pontot anatómiailag nem sikerült lokalizálni, orvosi bizonyíték nincs a létezésére, ezért a G-pont inkább a tudományos spekulációk és tévhitek közé tartozik.”

Nos, úgy fest, hogy most mégis történt valami, és Ostrzenski talán valóban megtalálta az Északnyugati átjáróhoz hasonlóan kitartóan keresett G-pontot. Egy biztos, Ostrzenski most akkora média nyilvánosságot kap, hogy a kollégáit a sárga irígység kerülgeti majd.

Csíki Sándor♣