A RÁK ezernyi szállal kötődik táplálkozásunkhoz is. Amit a rák megelőzéséhez mindenképpen kerülnünk kellene, az az ipari körülmények között tartott, hozafokozókkal, növekedési hormonnal kezelt, takarmányozott állatok (vörös)húsa. A cukrok minden formája, a zsírok közül pedig az előbbi módon takarmányozott állatok zsírja, a transz-zsírok és a részlegesen, vagy teljesen hidrogénezett olajok.
Mindezek mellett érdemes figyelemmel lennünk a xeno-ösztrogénekre is. Ilyen a műanyag palackokból kioldódó, elhíresült BPA (Biszfenol-A), amellyel a konzervekben is találkozhatunk. Ez csupán néhány a bennünket napona érő (káros) hatások közül, de csökkentésükkel sokat tehetünk egészségünk védelmében, ahogy már az egészséges és elegendő alvás is segítségünkre van abban, hogy a rák kockázatát csökkentsük.
No és lehetőleg „dolgozzunk” magunkon, ha „C” személyiség-típusúak vagyunk.
Köszönöm a bejegyzést és duende hozzászólását, ill. a hozzászólásában küldött linket! Így van: figyeljünk, óvakodjunk, éljünk tudatosan!
Bizony, ilyen „C típusú személyiség” volt nagymamám és a nagynéném (az ő egyik lánya). A kialakult/kialakított „jókislány” önazonosság átalakítása során a környezet rosszallásával, elutasításával, netán durva agressziójával is meg kell küzdeni – na, ez a legnagyobb kihívás!
Én is Boldog BoLÓndok Napot kívánok!! :))
https://www.facebook.com/lovasok.hu
Hm, milyen szép ez a kép a rákról. Azok a pici fehér gombóckák a fehérvérsejtek. Sok lúd disznót gyoz, s ha elég van beloluk, a ráknak nincs sok esélye. Legfontosabb a jó immunrendszer lenne a rák megelozésében. A rák nem rossz dolog, a rák figyelmeztetés, a test utolsó probálkozása, aki kiállt, hogy valamit nemjól csinálunk. Csak egy szimptóma, amit ha nem veszunk figyelembe, akkor végez velunk.
Kedves Zsuzsa! Ezt szépen mondta… 🙂