AZ ONYX, a Gerbeaud Ház Michelin csillagos étterme lett az Év Étterme 2011-ben. A Friedrich Wilhelm Raiffeisen – Dining Guide zsűrije egyhangú szavazata alapján a Sofitel Hotelban Wiszkidenszky András adta át a díjat Pintér Katalinnak. Pintér Katalin elmondta, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás séfek a Bocuse d’Or versenyre készülve éppen külföldön tartózkodnak, ezért nem tudnak a gálán részt venni. A Dining Guide valamennyi helyezettje, a különdíjak nyertesei, az első külföldi díjazott a Sofitel „színpadjára” állt.
- Magyarország TOP10 étterme
- Costes
- Babel Delicate
- Chateau Visz
- Onyx
- Fausto’s
- Nobu
- Bock Bisztró
- Csalogány 26
- Mák
- 67
- Az ONYX az Év Étterme (Az oklevelet a tavalyi győztes, a Chateau Visz korábbi séfje, a jelenleg a Hertelendy kastély konyháját irányító Stefan Gebhardt adta át.)
- A kedvencek:
- Budapest Kedvenc Étterme a Mák,
- a Vidék Kedvenc Étterme a Kistücsök.
- CEEFood-program:
- Lengyelország (La Rotisserie), Csehország (La Degustation Boheme Bourgeoise), Szlovákia (Camouflage), Szerbia (Zaplet), Horvátország (Valsabbion), Szlovénia (Pri Lojzetu) Románia (Heritage), Bulgária (Enoteca Uno) és Törökország (Müzedechanga) legjobbja közül a szlovén Pri Lojzetu lett Közép-Európa legjobbja.
Gratulálok a díjazottaknak!
Gratulálok az Onyxnak és a többieknek is. A Kistücsök nekem is kedvencem. 🙂