A SZILVESZTERT, ahogy korábban írtam, a Hotel Wellamarinban (Zamárdi) töltöttük. Dagonyázás, szauna, infra szauna, gőz, úszkálás, vagyis minden volt, ami ilyenkor a testet kényeztetheti. tetszett is ez nagyon. Most néhány képpel azt mutatom meg, hogy mit is ettünk szilveszter este a hotel éttermében.

Harmincadikán, az érkezést követő ebédre palóclevest és töltött káposztát ettem csülökkel.

Töltött káposzta csülökkel

A szilveszteri vacsora előtti eligazítás.

Eligazítás a Hotel Wellamarinban, szilveszter este előtt

A szilveszteri vacsorához marinált retekszalagból formált „vázába” kerülnek az ehető mikrosaláták és az árvácska.

Mikrosaláták

Kostyál Gábor chef és Szűcs László sous-chef (Hotel Wellamarin, Zamárdi)

A tányéron: szárnyas pástétom libamájjal, aszúzselével, balzsamos áfonyával, cseresznyefán füstölt vajhal filé wasabis zöld alma sorbet-tel mikro saláták. Az előételhez Jásdi Csopaki Olaszrizlinget töltöttek a pohárba.

Előételek

A leves részeges vadmalac leves volt szemelt rizlinggel, citrommal. Ezt követte a borjúgerinc filé szarvasgomba-olajos zöld-fűszer köntösben, paszternák püré, fényezett zsenge zöldségekkel, erdei gombás muffinnal, portois jus, gorgonzolás polenta.

Szilveszteri főétel

A desszert fantázianeve „szilveszteri csokivarázs”.

Szilveszteri csokivarázs

Az év végére gazdag programmal készült a Hotel. A képen Badár Sándor.

Badár Sándor

Nekem különösen tetszett, hogy szilveszter napjának délutánjától a hotel előtt tűz égett és a tűzbe dobva elégethettük az múlt bajait, gondjait. Jutott eszembe számtalan gondolat, főként az év második feléből, ezért aztán több papírost is teleírtam, s a gondokkal együtt el is égettem őket annak rendje-módja szerint. Ugyancsak szép volt az esti tutajúsztatás a Balatonon. Apró kis tutajokat kaptunk égő, fénylőn világító mécsessel, majd ezt bocsájtottuk vízre a vágyainkkal, kívánságainkkal. Boldog újesztendőt kívánok és az álmok megvalósulását!

Mécsesek a Balatonon, szilveszterkor

Csíki Sándor♣