A II. NEMZETI GULYÁS NAP 2011. augusztus 27-én, szombaton lesz. Szombaton a II. Nemzeti Gulyás Napon ismét ezrek és ezrek főznek szerte a nagyvilágon, ahogy tavaly is. Csatlakozz Te is és legyél részese, aktív résztvevője ennek a kivételes és egyedülálló ünnepnek! Miért éppen a gulyás? Mert a gulyás (goulash, gulasch, goulache, гуляш, רועה, guláš, …) a legismertebb magyar ételnév, amin belföldi vélekedésünk és berzenkedésünk mit sem változtat.

A 2011-es II.Nemzeti Gulyás Napról, a magyar konyha ünnepéről bővebben itt is olvashatsz. A tavalyi, I.Nemzeti Gulyás Napon világbajnokok lettünk. Erről itt is olvashatsz.

  • Köszönöm a Magyar Turizmus ZRt-nek, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének, a támogató bloggereknek, az ünneppel szimpatizáló hazai és külföldi magyar nyelvű portáloknak, egy-egy rendezvény lelkes szervezőinek, hogy azon vannak, a II.Nemzeti Gulyás Nap még kiterjedtebb lehessen, mint az első volt. Sejthető, hogy ezen az ünnepen világszerte újra sok tízezer ember főz majd gulyás, pörköltet, halászlevet, lecsót s mást. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben.

Csíki Sándor♣ (ötletgazda)