A II. NEMZETI GULYÁS NAP az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben. A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk. A Nemzeti Gulyás Nap a magyar konyha ünnepe is.

II. NEMZETI GULYÁS NAP 2011.augusztus 27-én szombaton, egész nap tart.

Tavaly világbajnokok lettünk és ez idén sem lesz másként! Jelentkezzetek, hogy hírt adhassunk Rólatok is!

Jelentkezéseket, híradásokat beszámolókat továbbra is az info@foodandwine.hu e-mail címre várok, ahogy az már tavaly is történt.

A II. Nemzeti Gulyás Naphoz már most sokan csatlakoztak belföldön és a határon túl is. Az eseményt augusztus 25-én a Magyar Televízió is hirdeti.

Mindenkit várok egy jókedvű, a nyarat is búcsúztató, az őszt is köszöntő, és összetartozásunkat is ünneplő világméretű főzésre!

Ezt az ünnepet magunknak teremtjük! Légy aktív részese Te is! Mindenki segítségére szükség van és lesz! Terjesszétek! Főzzetek! Ünnepeljünk együtt!

Csíki Sándor♣