A II. NEMZETI GULYÁS NAP 3 hét múlva, 2011. augusztus 27-én, szombaton lesz. 3hét múlva a II. Nemzeti Gulyás Napon ismét ezrek és ezrek főznek szerte a nagyvilágon, ahogy tavaly is. Csatlakozz Te is és legyél részese, aktív résztvevője ennek a kivételes és egyedülálló ünnepnek! Miért éppen a gulyás? Mert a gulyás (goulash, gulasch, goulache, гуляш, רועה, guláš, stb.) a legismertebb magyar ételnév, amin belföldi vélekedésünk és berzenkedésünk mit sem változtat.

A Nemzeti Gulyás Nap eszméje

“A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben. A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk. (2010. június 28.)”

Hol lesz a II. Nemzeti Gulyás Nap?

  • A Nemzeti Gulyás Nap mindenütt lesz, ahol e Nap örömére gyűlnek össze, és e Nap örömére főznek. A Nemzeti Gulyás Nap mindenütt lesz – az egész világon. A kert végében felállított bográcstól a városok étterméig, a falunapok ételéig, vagy a lakótelepi lakásban megfőzött ebédig. Természetesen sokfelé lesznek rendezvények is, ahogy tavaly is volt, ám minden rendezvény csak olyan lesz, amilyent jókedvűnkben alkotunk és akkor lesz, ha megcsináljuk.

A II. Nemzeti Gulyás Naphoz már most sokan csatlakoztak belföldön és a határon túl is. Támogatója lett a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és promóciót ígért a Magyar Turizmus ZRt. vezérigazgatója is. Séfek jelentkeztek szerte a világból, hogy ezen a napon még a hazáról távoli étlapra is rácsempészik a logót, s valami otthoni ízt is. Számítok Erdélyre, a Felvidékre és Délvidékre is. Kárpártaljára, Szingapúrra, Hustonra, Sopronra, Kibédre, Vácra, Debrecenre, Gyergyószentmiklósra, Hajdúszoboszlóra, Pátyra, Győrújbarátra, Bábolnára, Siófokra, Villányra, Tokajra, Gödöllőre, Felcsútra, Kemenesaljára, Tatabányára, Kecskemétre, Lajosmizsére, Tállyára, Soltvadkertre, a pincesorokra, ahogy tavaly is. A svédországi, az angliai, az ausztriai, a hollandiai, kenyai, a norvégiai, az új-zélandi, indonéziai, spanyolországi, a határon túli, és a világon mindenütt élő magyarokra, akik tavaly is főztek és idén sem felejtették el, hogy augusztus utolsó szombatja a Nemzeti Gulyás Nap.

II. NEMZETI GULYÁS NAP 2011.augusztus 27, szombat, reggeltől-estig

Tavaly világbajnokok lettünk és ez idén sem lesz másként! Jelentkezzetek, hogy hírt adhassunk Rólatok is!

Jelentkezéseket, híradásokat beszámolókat az info@foodandwine.hu e-mail címre várok, ahogy az már tavaly is történt.

A II. Nemzeti Gulyás Naphoz már most sokan csatlakoztak belföldön és a határon túl is. Erről folyamatosan beszámolok.

Mindenkit várok egy jókedvű, a nyarat is búcsúztató, az őszt is köszöntő, és összetartozásunkat is ünneplő világméretű főzésre! Ezt az ünnepet magunknak teremtjük! Légy aktív részese Te is!

Mindenki segítségére szükség van! Terjesszétek! Főzzetek! Ünnepeljünk együtt!

  • Csíki Sándor♣
  • A Nemzeti Gulyás Nap ötletgazdája
  • (Az I. Nemzeti Gulyás Napról  itt tájékozódhatsz.)