PIPPA MIDDLETON, vagyis Philippa Charlotte „Pippa” Middleton, cambridge hercegnőjének, Catherine Elizabeth „Kate” Middletonnak a húga. 1983-ban született, s egy évvel fiatalabb a nővérénél. Csinos hölgy és a fotósok egyre jobban érdeklődnek iránta. Nővére révén rokonságba keveredett a királyi házzal, bár a Middleton család mindenféle unokatestvéri és egyéb ágakon már I.Erzsébet királyné rokonságába tartozott. Az esküvő után Kate Reardon a Tatler szerkesztője így nyilatkozott: ‘A nyugati világ valamennyi magazinja őt akarja a címlapjára.”

A királyi esküvő másnapján készült kép a Middleton családdal.

Felröppent, hogy Kate (Catherine) és Pippa (Philippa) egyaránt az angol keverékszóval „brideorexia” néven nevezett táplálkozási zavarban szenved, amennyiben a „brideorexia” valóban táplálkozási zavar és nem kulturális jelenség, ahogy én gondolom.

  • A „brideorexia” fogalmát azokra a menyasszonyokra (angolul: bride) találták ki, akik az esküvőre készülve veszélyes mértékben és/vagy egészségtelen módszerekkel fogynak le. A brideorexia lényegében a széles körben elterjedt táplálkozási zavar, az anorexia egyik formája. Tapasztalatok szerint a hölgyek legalább 60-70 százaléka az esküvőt megelőző hat hónapban erőteljes fogyókúrába kezd. Tapasztalat az is, hogy a nyugati világ országaiban annál valószínűbb, hogy a menyasszony önsanyargató fogyókúrába kezd, minél fejlettebb és kiterjedtebb az esküvői ipar, amivel óhatatlanul is újabb nyomás helyeződik a menyasszonyra, hogy tökéletesen nézzen ki. Ennek pedig része a kiválasztott álomruhába való belepréselődés is, ami sok esetben jelentős fogyást igényelhet.

A Middleton testvérek Kate és Pippa.

Csíki Sándor♣