A SÓLET már volt témája írásomnak. Remekül sikerült az előző is, annak idején. Ez a legújabb, legfrissebb élmény azonban már egy másik, egy új sólet élménye – marhaszeggyel, füstölt libamellel, s a babbal héjában együtt főtt tojással. Ahogy kell. Hosszú ideig, lassan főzve, hogy a bab, s a gersli a nedvességet magába vegye, és selymes finommá alakuljon, amit a szálasan elváló füstölt libamell, és a szétomlóan puha marhaszegy csak tovább ékesít.
Az ebéd libalevessel indult, amihez Éva maceszgombócot adott. Ezt követte a pazar sólet, majd a túrófánk. A libaleves régi kedvencem, s a leves igen szép volt, s persze jó is.
A leves után érkezett az emlegetett sólet, aminek a receptjét már korábban leírtam. Egyszerű, ízletes, tápláló étel. Ellenállhatatlan.
- Ha a legfinomabb flódni a TV Paprikában is szereplő Raj Rachelé, akkor a legfinomabb sólet nem lehet másé, mint Bauer Éváé.
A túrófánk (recept)
- Hozzávalók:
- 100 g cukor
- 40 g vaj
- 3 tojás
- 250 g túró
- 250 g liszt
- 1 sütőpor
Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a három egész tojást és tovább keverem. Utána a túrót keverem bele, majd a liszttel és sütőporral összegyúrom. Forró olajba szaggatom. Sütés közben kb. kétszeresére dagad.
A sólet az egyik kedvenc ételem, azzal pedig, hogy részben szeggyel készítetted, szerintem csak még érdekesebb lett. Egyszerű, de annál jobb ízű hús, sokan (érdemtelenül) lebecsülik.
Gratulálok Sanyi!
Köszönöm, András, de Évát illeti a dicséret, mert ő főzött. Én vendég voltam.
Évának is gratulálok!
… nálunk sem szegényházi koszt volt tegnap ebédre,… na.de ez a triumvirátus!…
…lehengerlő!…
Macesz gombóchoz alapanyagot hol lehet beszerezni?
Éva
trendeli: Én úgy tapasztaltam, hogy nagyon sokhelyen lehet kapni hozzávalót. A nagy áruházláncok is forgalmazzák.
Bár ott lettem volna az asztalnál!