IMAGE_00209MEGHÍVÓ ÉRKEZETT a Lucullus Baráti Társaságtól. A meghívó egy egynapos mesterkurzusra szólt, amelyre 35 magyar séf jelentkezett. Ennyien voltak kíváncsiak Miguel Ángel Benjumea Loro andalúz séf bemutatójára. A kurzus az Andalúz Kereskedelem fejlesztési Iroda (Extenda) közreműködésével jött létre. Miguel Ángel Benjumea Loro egyébként egy 2 Michelin csillagos étteremben (La Alquería), az El Bulli luxus hoteljében (Hacienda Benazuza El Bulli Hotel, Sevilla) is szerzett tapasztalatokat, s

jelenleg nemzeti/nemzetközi tanácsadóként, oktatóként dolgozik. Az esemény célja mint a sajtóanyag írja, hogy a hazai mesterek a gyakorlatban is megismerkedhessenek a molekuláris gasztronómia ételkészítési technikáival, alapanyagaival (légüres kenyér, agar-agar, xantán gumi,  optika és textúra, kakaóvaj-olívaolaj emulzió, olívaolaj dara sajtszivaccsal), valamint az ételkészítés során az andalúz nemzeti alapanyagok is szerepet kapnak, mint  a serrano sonka, az olívaolaj, a borecet, sherry, olajbogyó.

IMG_4121

Képes beszámoló

A mesterkurzuson termékbemutató és büfé is volt. Az ételeket Kovács László cége, a La Fiesta hozta. Pap Lajos (Atya séf) ismét kitett magáért. Nekem különösen az avolkádós tőkehal tapa tetszett, amit azóta már én is elkészítettem. (Bíró Lajos szerint ugyan több tőkehal kellett volna bele, ám éppen úgy volt jó, ahogy volt.)

www.foodandwine.hu www.foodandwine.huwww.foodandwine.huwww.foodandwine.huwww.foodandwine.huwww.foodandwine.huwww.foodandwine.hu20100518_03.

  • A bemutatót követő napon Miguel Ángel Benjumea Loro főzőtt a Bonfini Kert Étteremben. A vacsoráról szóló beszámolómban majd néhány ott készített étel receptjét is megadom, köztük olyanokét is, amelyeket a mesterkurzuson is készített.

Csíki Sándor♣

Spanyol progresszív konyha 1.
Spanyol progresszív konyha 2.
Spanyol progresszív konyha 3.
Szferifikáció
Reverz szferifikáció 1.
Reverz szferifikáció 2.
Reverz szferifikáció 3.
Tízfogásos gourmet vacsora