TV Paprika Bede RóbertÚJ MŰSORT INDÍT a TV Paprika Aréna Kulinária névvel. A forgatókönyv egyszerű, de ötletes: végy egy országosan ismert szakácsot, mint Bede Róbert, keríts a műsorhoz lelkes és vállalkozó szellemű jelentkezőket, és egy bevásárlóközpont közönsége előtt főzess velük 30 perc alatt olyan ételeket, amelyekhez az alapanyagokat ott, s akkor szerzik be. Mindezt vedd fel, tálald szépen, s tedd adásba, hogy mások is láthassák, ízlelhessék. Aztán a dolog kezdődhet újra új szakáccsal, jelentkezőkkel, feladatokkal.

Eddig tartott az én verzióm, amit akkor alakítottam ki magamban, amikor a TV-Paprika invitálására tényleg elmentem megnézni, hogy mi is történik az Aréna Plazaban. Az előbbiek kiegészítésére a TV-Paprika sokkal szabatosabb „hivatalos”  verziója így szól:

Az Arena Plaza főzőshow-ja, az Arena Kulinára keretein belül idén áprilistól minden hónapban a TV Paprika mesterszakácsai invitálják játékos gasztrovetélkedőre a bevásárlóközpont látogatóit. A sorozat június 5-től a csatorna Arena Kulinária című műsorában is nyomon követhető.

Az Arena Kulinária névre keresztelt főzőshow 2009. szeptember 18-án indult útjára, hogy minden hónapban más-más neves séf segítségével mutassa be, hogyan lehet gyorsan és kreatívan főzni. Idén a TV Paprika mesterszakácsai kapnak főszerepet az Arena főzőshow-jában, a vállalkozó szellemű nézők ugyanis áprilistól minden hónapban a népszerű tévécsatorna sztárjai segítségével készíthetnek izgalmas és különleges fogásokat. Elsőként 2010. április 29-én Bede Róbert mesterszakács adott ötletet a főzéshez.

Arena Kulinaria, Bede Róbert

Róbert – és a következő részekben meghívott többi séf – két játékos kedvű néző számára talál ki egy feladatot: egy bizonyos étel elkészítését. A játékosok feladata, hogy 20 perc alatt beszerezzék az általuk szükségesnek vélt alapanyagokat 1500 Ft értékben a bevásárlóközpont földszintjén lévő hipermarketben, majd maximum fél óra alatt elkészítsék a fogást a bevásárlóközpont emeletén külön erre a célra kialakított főzőszigeten. A séf a játék során természetesen segít is a játékosoknak, de néha egy-egy trükkel is tesztelheti tudásukat és éberségüket. A hipermarket a gasztro vetélkedő nyertesét vásárlási utalvánnyal jutalmazza.

A mesterszakácsok kalandjait a TV Paprika Arena Kulinária című műsorán is nyomon lehet követni: az áprilisi főző show legemlékezetesebb pillanatai 2010. június 5-től láthatók a TV Paprika műsorán. A séftől a műsor előtt és után pedig autogramot is kérhetnek a látogatók.

A forgatás

2010. május 18-án az Arena Plaza főzőszigetén Serényi Zsolt mesterszakács szereplésével forgatják a következő részt.

TV Paprika, Aréna Kulinária, www.foodandwine.hu

TV Paprika, Aréna Kulinária forgatás, www.foodandwine.huNos, aki ezekre a forgatásokra fogékony, vagy már régóta csak arra vár, hogy megismételhetetlenül eredeti, virtuózan egyedülálló szakácstudományáról az eddig közömbös világ végre tudomást szerezzen, annak mindenképpen ajánlom ezt a programot. Sok sikert! Én szurkolok a vállalkozó kedvűeknek, s meg is írom, ha meg is írod.

Aréna kulinária,TV Paprika, Bede Rónert; www.foodandwine.huAréna Kulinária, TV Paprika, Bede Róbert; www.foodandwine.hu

Bede Róbert huszáros tartását egyébként felettébb dicsértem, amivel láthatólag egyet is értett, jelezve, hogy lelkesedik a haditechnikáért. A Monarchia-korabeli konyháról készített hajdani sorozat kétségtelenül jól állt neki. Vélhetőleg az volt az eddigi legtesthezállóbb televíziós feladata.

  • Nem kétséges, hogy ez a műsor szakmailag nem jelent nagy kihívást (vagy tán éppen ezért kihívás?!), de ha profin csinálják meg, s ráasdásul jó ritmusban vágják, a nézők a játékosságát még meg is szerethetik. Így legyen!

Csíki Sándor♣

TV paprika – Lakásétterem
Iron Chef és Krav Sakinim
Iron Chef – Battle Duck
Budai Gourmet 2010
Lencse gesztenyével
Heston Blumenthal – hamis teknőcleves

És még sok más érdekes írás.