mr_underhills_shropshire_originalBRITANNIA LEGJOBB ÉTTERME? – kérdezi a Guardian újságírónője, miután a Hardens’s étterem kalauz a múlt héten a Mr.Underhill’s étteremnek (Ludlow) adta új díját, amelyet az Egyesült Királyságban már régóta működő éttermeknek írt ki.

Eszerint a Mr.Underhill’s, Chris és Judy Bradley étterme a legjobb Londonon kívüli étterem az Egyesült Királyságban. A Mr.Underhill’s ezzel olyan nagynevű, éttermeket vert le, mint amilyen Raymond Blanc étterme, a  Le Manoir aux Quat’ Saisons, vagy Michel Roux ugyancsak patinás  étterme, a Waterside Inn. A Mr.Underhill’s a TV-ből ismert Marcus Wareinget (The Berkeley) is megelőzte, hogy csak az ismertek közül említsek néhányat.

Chris (59) az autodidakta szakács úgy véli – írja a Guardian – hogy a sikert leginkább annak köszönhetik, hogy szándékosan visszaléptek a kulináris határtól (élcsapattól).

„Amikor 1981-ben Suffolkban elkezdtük, nagyon csúcstechnológiások voltunk, de ez nem működött”, mondja. „Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit a hullám mögött maradunk, ahogy mondani szokás, és azt találtuk, hogy ez az, amit az emberek akartak.”

(Csíki S.)