Fehér Tara, a hosszú élet istennője, Forrás:  exoticindiaart.comEDDIG IS SEJTETTE minden okos férfi, amit a közelmúlt vizsgálatai is igazoltak, hogy az okos nők férjei tovább élnek. Svéd kutatók megállapították, hogy a hosszú életnek és a jó egészségnek bizony semmi köze a férfi iskolázottságához, ám annál több köze akad a feleségéhez. A buddhisták is mintha régóta sejtenék ezt. A bal oldali képen a 21 Tara közül a kegyes Fehér Tara (Szitatara) a hosszú élet istennője látható, akit többek között a végtelen könyörületesség is jellemez.

Svéd kutatók 1.5 millió férfi és nő adatait elemezve megállapították, hogy a férfiak szignifikánsan hosszabb ideig élnek, ha feleségük, vagy élettársuk iskolázott. A feleségek, élettársak iskolázottsága jóval nagyobb befolyással van az élethosszra, mint a férfiak saját iskolázottsága.

Korábbi vizsgálatok is azt mutatták, hogy a párkapcsolatban élő férfiak egészségesebbek, mint az özvegyek, vagy elváltak, mivel ez utóbbiak például kevesebb zöldséget fogyasztanak és több alkoholt, s általában is egészségtelenebbül táplálkoznak.

Forrás: become-your-best.comA vizsgálat eredményének okai között minden bizonnyal szerepel, hogy hagyományosan a nők azok, akik az élet- és táplálkozási stílusért, a mindennapi aktivitásokért leginkább felelősek, s ők többnyire egészségesebb életstílust alakítanak ki, mint amit a férfiak maguktól tennének.

Az egészséges életstílus a legjobb biztosíték arra, hogy a lehető leghosszabb ideig egészséges maradjon a testünk és szellemünk. A sertésinfluenzával kapcsolatban felsorolt 10 tanács betartása többek között hozzásegíthet az egészséges élethez. Ezekhez vehetjük még a stressz kezelését, az egészséges zsírok fogyasztását, az öregedésben szerepet játszó inzulin szint csökkentését, a folyadék- és nyers étel fogyasztást is.

Az egészséges életmóddal kapcsolatban számos mítosz él, mint a ne napozzunk, mert bőrrákot kapunk, amivel D-vitamin hiányossá vált a fejlett országok lakossága, vagy az, hogy a pasztörizált tej egészséges, de sajnos egyre inkább ide tartozik az egészséges hal mítosza is, s még lehetne folytatni, s alkalomadtán folytatom is.

Csíki Sándor♣

NÉZZ KÖRÜL, akadhat itt még más írás is,
ami érdekelhet.