A BAL ÉS JOBB AGYFÉLTEKÉK közötti munkamegosztás, illetve funkcionális elkülönülés ma már széles körben ismert. Az agynak ez az evolúciós sajátossága mindenféle interpretálásban, gondolat társításban megjelent már, kivéve talán egyet a gasztronómiát. A következő ábrán tesztelheted, hogy Te vajon melyik agyféltekédet használod inkább, a balt, vagy a jobbot? Teszteld le magad. Ha a női alakot az óramutató járásával megegyező irányban látod mozogni, akkor inkább a jobb, ha az óramutató járásával ellentétes irányban, akkor inkább a bal agyféltekédet használod.

Forrás: dailytelegraph.com.auAz emberi bal agyfélteke működéséhez kötődő főbb tulajdonságok: LOGIKUS, részletekre inkább figyelő, tényszerű, szavak és nyelv, jelen és jövő, matematika és tudományok, megértés, tudás, ismeretek, valóság alapú, PRAKTIKUS.

Az emberi jobb agyfélteke működéséhez kötődő főbb tulajdonságok: ÉRZELMES, részleteket mellőző figyelem, képzelőerő, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, KREATÍV.

Természetesen nagyobb elmélyülést igényel a gasztronómia és az agyféltekék evolúciós esztétikájának kibontása,az azonban bizonyosnak látszik, hogy akad itt szépség bőven.

Mit tapasztalsz? Milyen irányban forog?

  • Az óramutató járásával megegyező irányban (jobb agyféltekés).
  • Az óramutató járásával ellentétes irányban (bal agyféltekés).

BrainPaint EEG image - continuous.sized

Csíki Sándor♣