AUGUSZTUS HUSZADIKA – “főzőverseny” Nagymaroson. Ahogy korábbi írásomban említettem, igen nagy hagyománya van Nagymaroson a közös főzéseknek, piknikeknek, a jófajta ételek, az asztali örömök megbecsülésének. Sokan és jól tudnak főzni arrafelé. Tán kevesebb főzőműsort néznek, mint mások, talán a neves séfekről is kevesebbet tudnak, és az éppen divatos és jóhírű éttermekről, azok szakácsairól sincs kiterjedt ismeretük. Talán, mert cseppet sem biztos.

Nagymarosi Motor Yacht Club (secco)

Talán a hazai gasztronómia válságáról sem hallottak még, s talán nem is igazán izgatja ez őket, mert őket ez nem érinti, mert tudnak főzni. Jó ízűt, egészségeset, vendégségbe csábítót, szezonálist, frisset, sokfélét.

Azok az emberek, akik Dusi (Duschanek János) fenti secco részletén is szerepelnek, és általában véve azok, akikről ez az írás is szól, sokkal többen vannak, mint azt időnkénti borúlátásunkban gondolnánk. Ők a tisztes, csendes többség. Róluk ritkán szólnak a professzionális konyhát éltető gasztroblogok, pedig ők a Főzni Tudók, együtt, s közösségben enni szeretők – és nagy szerencsémre sokan közülük a Barátaim is.

Fényképes beszámoló

Nagy és művészi fotókra, szépen terített és stylingolt ételekre senki ne számítson, ám – reményeim szerint – a fotók visszaadják a hely és esemény hangulatát, egyszer’smind tisztelegnek a résztvevők előtt is.

Másolat-20090820_66_resize

Körmös pacal

készül a marhapofa

 

 

 

Szilák Szilvia

Puliszka, forrásban

EREDMÉNYHIRDETÉS:

A zsűri igazságos és bölcs döntése alapján 2009. augusztus huszadikán a Nagymarosi Motor Yacht Club “főzőversenyén” a következő eredmény született:

  • CHILI kategóriában első helyezett: FAZEKAS MIHÁLY és párja
  • RAGULEVES kategóriában első helyezett: FARKAS JÓZSEF
  • HALÁSZLÉ kategóriában első helyezett: LOVAS EMIL
  • KÖRMÖS PACAL kategóriában első helyezett: BEDŐ ISTVÁN
  • BORJÚSZELET kategóriában első helyezett: PETHŐ OTTÓ
  • MARHAPOFA PULISZKÁVAL kategóriában első helyezett: CSÍKI SÁNDOR és FLAMICH ISTVÁN
  • PALACSINTA kategóriában 141 palacsintával abszolút első helyezett: FLAMICHNÉ KOLESZÁR BEÁTA és SZILÁK SZILVIA

Visegrádi vár

Csíki Sándor

(A MARHAPOFA PULISZKÁVAL a’la FOOD@WINE receptjét egy másik alkalommal mesélem el.)