Nagymaros, 2009. augusztus 20.AUGUSZTUS HUSZADIKA – „főzőverseny” Nagymaroson. Ahogy korábbi írásomban említettem, igen nagy hagyománya van Nagymaroson a közös főzéseknek, piknikeknek, a jófajta ételek, az asztali örömök megbecsülésének. Sokan és jól tudnak főzni arrafelé. Tán kevesebb főzőműsort néznek, mint mások, talán a neves séfekről is kevesebbet tudnak, és az éppen divatos és jó hírű éttermekről, azok szakácsairól sincs

kiterjedt ismeretük. Talán, mert cseppet sem biztos.Talán a hazai gasztronómia válságáról sem hallottak még, s talán nem is igazán izgatja ez őket, mert őket ez nem érinti, mert tudnak főzni. Jó ízűt, egészségeset, vendégségbe csábítót, szezonálist, frisset, sokfélét. Azok az emberek, akik Dusi (Duschanek János) secco részletén is szerepelnek, és általában véve azok, akikről ez az írás is szól, sokkal többen vannak, mint azt időnkénti borúlátásunkban gondolnánk. Ők a tisztes, csendes többség. Róluk ritkán szólnak a professzionális konyhát éltető gasztroblogok, pedig ők a Főzni Tudók, együtt, s közösségben enni szeretők – és nagy szerencsémre sokan közülük a Barátaim is.

Fényképes beszámoló

Nagy és művészi fotókra, szépen terített és stylingolt ételekre senki ne számítson, ám – reményeim szerint – a fotók visszaadják a hely és esemény hangulatát, egyszer’smind tisztelegnek a résztvevők előtt is.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

Körmös pacal Nagymaros 2009. augusztus 20.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

készül a marhapofaNagymaros 2009. augusztus 20.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

Nagymaros 2009. augusztus 20.

 

Nagymaros 2009. augusztus 20.

 

EREDMÉNYHIRDETÉS:

A zsűri igazságos és bölcs döntése alapján 2009. augusztus huszadikán a Nagymarosi Motor Yacht Club „főzőversenyén” a következő eredmény született:

CHILI kategóriában első helyezett: FAZEKAS MIHÁLY és párja

RAGULEVES kategóriában első helyezett: FARKAS JÓZSEF

HALÁSZLÉ kategóriában első helyezett: LOVAS EMIL

KÖRMÖS PACAL kategóriában első helyezett: BEDŐ ISTVÁN

BORJÚSZELET kategóriában első helyezett: PETHŐ OTTÓ

MARHAPOFA PULISZKÁVAL kategóriában első helyezett: CSÍKI SÁNDOR és FLAMICH ISTVÁN

PALACSINTA kategóriában 141 palacsintával abszolút első helyezett: FLAMICHNÉ KOLESZÁR BEÁTA

Visegrádi vár Nagymaros 2009. augusztus 20.

Csíki Sándor♣