AUGUSZTUS HUSZADIKA – „főzőverseny” Nagymaroson. Ahogy korábbi írásomban említettem, igen nagy hagyománya van Nagymaroson a közös főzéseknek, piknikeknek, a jófajta ételek, az asztali örömök megbecsülésének. Sokan és jól tudnak főzni arrafelé. Tán kevesebb főzőműsort néznek, mint mások, talán a neves séfekről is kevesebbet tudnak, és az éppen divatos és jó hírű éttermekről, azok szakácsairól sincs
kiterjedt ismeretük. Talán, mert cseppet sem biztos.Talán a hazai gasztronómia válságáról sem hallottak még, s talán nem is igazán izgatja ez őket, mert őket ez nem érinti, mert tudnak főzni. Jó ízűt, egészségeset, vendégségbe csábítót, szezonálist, frisset, sokfélét. Azok az emberek, akik Dusi (Duschanek János) secco részletén is szerepelnek, és általában véve azok, akikről ez az írás is szól, sokkal többen vannak, mint azt időnkénti borúlátásunkban gondolnánk. Ők a tisztes, csendes többség. Róluk ritkán szólnak a professzionális konyhát éltető gasztroblogok, pedig ők a Főzni Tudók, együtt, s közösségben enni szeretők – és nagy szerencsémre sokan közülük a Barátaim is.
Fényképes beszámoló
Nagy és művészi fotókra, szépen terített és stylingolt ételekre senki ne számítson, ám – reményeim szerint – a fotók visszaadják a hely és esemény hangulatát, egyszer’smind tisztelegnek a résztvevők előtt is.
EREDMÉNYHIRDETÉS:
A zsűri igazságos és bölcs döntése alapján 2009. augusztus huszadikán a Nagymarosi Motor Yacht Club „főzőversenyén” a következő eredmény született:
CHILI kategóriában első helyezett: FAZEKAS MIHÁLY és párja
RAGULEVES kategóriában első helyezett: FARKAS JÓZSEF
HALÁSZLÉ kategóriában első helyezett: LOVAS EMIL
KÖRMÖS PACAL kategóriában első helyezett: BEDŐ ISTVÁN
BORJÚSZELET kategóriában első helyezett: PETHŐ OTTÓ
MARHAPOFA PULISZKÁVAL kategóriában első helyezett: CSÍKI SÁNDOR és FLAMICH ISTVÁN
PALACSINTA kategóriában 141 palacsintával abszolút első helyezett: FLAMICHNÉ KOLESZÁR BEÁTA
Kedves Sanyi!
Követelem a marhapofa puliszkával nevű díjnyertes ételed receptjét! 🙂
Természetesen gratulálok az eredményhez és megígérem, hogy télen étlapra tűzöm a „Csíki marhapofa puliszkával” c.ételt amennyiben nekem is megfelelően sikerül elkészítenem!
Baráti üdvözlettel: Tamás
Kedves Tamás!
Ez igazán szép felajánlás!
Székely, Újházy, Jókai… 🙂
Leírom még ma, ám ma még reprodukálnom kell két fajta római kori kenyeret, amivel valószínűleg elbíbelődöm.
Baráti üdvözlettel,
Sanyi
Étlapi kerülést csak baráti szinten tudok igérni, de engem is nagyon érdekelne a recept.
Előre is köszönöm
Étlapra a helyes. Bocsánat.