A GRÁNÁTALMA kellemesen savanykás, édes magjaihoz többféle úton is hozzájuthatunk. Ezek egy része során a gránátalma rubinvörös leve befestheti a kezünket, s a terítőt, emellett, ha például tortát akarnánk készíteni, végképp nem mindegy, hogy milyen hatékonysággal juthatunk a lédús hússal körülvett magokhoz.
A gránátalmáról (pomegránátrúl) sokat lehetne írni, de ahhoz, hogy megszerethessük, a kicsiny magvakhoz is hozzá kell tudni jutni. A következő módszer gyors, egyszerű. Érdemes tehát úgy csinálni, ahogy a videón látható.
- Tanács: olyan fakanalat válasszunk, amelynek van húzása, ellenkező esetben a gránátalma magjai nem esnek ki, vagy csak hosszas kocogtatásra.
- Tipp: Ha nincs kedvünk a nemkívánatos és kesernyés apró fehér termésrészek eltávolításával bíbelődni, akkor a legegyszerűbb módszer, ha a gránátalma magokra vizet öntünk. A magok az edény alján maradnak, az eltávolításra váró fehér darabkák pedig feljönnek a víz felszínére, s csupán le kell onnan önteni. Jó mulatást!
Köszönet a tippért, csak sajnos a video nézhetősége hiányában (nem lehet megnyitni „Ez a videó magán video” jelzés miatt) használhatatlan.
Szuper!!!Köszönet a tippért!!:-)))))