SPAGO BUDAPESTSPAGO BUDAPEST – Négykezes vacsora a Spago Budapestben. Kiemelkedő gasztronómiai sorozat a főváros szívében. 2024 október 8-ával egy különleges gasztronómiai programsorozat veszi kezdetét, melynek a Michelin-ajánlott Spago Budapest ad helyet. Az étterem executive chef-je, Szántó István Akács Istvánnal, a Pajta étterem head chefjével főz négykezes vacsorát, mely a magyar konyha legjavát ünnepli.

 

Közös menü, közös szenvedély

Az este alkalmából Szántó István, a Spago Budapest executive chefje, és a Pajta head chefje Akács István közösen álmodtak meg egy különleges, több fogásos menüt, amely egyesíti a két étterem gasztronómiai filozófiáját. A menü a helyi alapanyagokra épül, a modern és hagyományos technikák ötvözésével, hogy a vendégek egyedülálló kulináris élményben részesüljenek. Az esemény a Spago és a Pajta séfjei közös szenvedélyének, a minőségi ételek iránti elkötelezettségének köszönhetően egy igazán különleges gasztronómiai kalandnak ígérkezik. A Spago Budapest gasztronómiai sorozatának célja, hogy erősítse a magyar gasztronómiai párbeszédet és együttműködést a szektor szereplői között. A sorozat különleges lehetőséget nyújt arra, hogy a fővárosi és vidéki éttermek séfjei közösen alkossanak, megosztva egymással tapasztalataikat és inspirációikat.

A Spago Budapestet senkinek nem kell bemutatni, hiszen nyitása óta ez a törzshelye a kimagasló kulináris élmények kedvelőinek a fővárosban. Gasztronómiai koncepciója egy olyan fúziós konyha, melyben zökkenőmentesen ötvözi a kaliforniai, mediterrán és ázsiai hatásokat. Az étlapon Magyarország gazdag kulináris öröksége előtt tisztelegve természetesen a magyar konyha tradicionális fogásai is megtalálhatók, modern köntösben. Friss, minőségi alapanyagokra helyezik a hangsúlyt, és az ételek elkészítése során is a legmagasabb szintű szakmai hozzáértés és odafigyelés jellemzi Szántó István executive séfet és csapatát, akik hisznek abban, hogy a magyar gasztronómia fejlődése szempontjából elengedhetetlen a szoros együttműködés a hazai éttermek között, amely nemcsak a séfeket, hanem a gasztronómiát szerető közönséget is közelebb hozza egymáshoz. Így született meg a „Négykezes” koncepciója, melynek első vendégséfje Akács István lesz.

 

A Pajta – a vidéki fenntartható gasztronómia gyöngyszeme

A farm-to-table koncepcióval dolgozó Pajta Étterem az Őrség szívében, Őriszentpéteren található, és méltán vált a magyar vidéki konyha egyik zászlóshajójává. Az étterem séfje, Akács István nagy hangsúlyt fektet a helyi termelőkkel való szoros együttműködésre, a szezonális alapanyagok használatára, és a hagyományos magyar ízek modern értelmezésére. A Pajta filozófiája szerint az étkezés nem csupán táplálkozás, hanem élmény, amely az őrségi táj szépségét és gazdagságát is tükrözi. Konyhájuk nagy hangsúlyt fektet a helyi alapanyagokra, a környező természet adta kincsekre, mint például az erdei gombák, vagy a vadhúsok és ehhez teszi hozzá a modern csúcséttermek szakmai tudását és technológiáját. István gondolkodásmódját Michelin-csillagos skandináv éttermekben szerzett stázsolások alakították, majd a hazai gasztronómiai színtéren is számos tapasztalatot gyűjtött be, míg megérkezett a magyar vidék egyik legprogresszívebb éttermébe, a Pajtába. „Hiszek abban, hogy egy konyhafőnök védjegye a saját története, amelyet ízekben kifejezve tányéron kínál a vendégeinek. Rendkívül izgalmas lesz a Pajta és a Spago közös történetét megalkotni.” – mondta Akács István.

Ez az esemény az első állomása annak a több részes gasztro-sorozatnak, amelynek célja, hogy a Spago Budapest Magyarország legjobb és legelismertebb vidéki séfjeivel és éttermeivel dolgozzon együtt, és közösen mutassák be a magyar konyha sokszínűségét és gazdagságát.

 

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)