Bocuse d'OrBOCUSE D’OR – A versenyben már-már megszokott nyomasztó skandináv fölény jellemezte ezt a mostani Európa döntőt is. Szívet melengető azonban, hogy a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobb versenyzőit felsorakoztató világdöntőbe. A Veres István, Molnár Bence commis és Volenter István coach alkotta magyar csapat kilencedik helyezése a 2021-es lyoni világdöntőn való részvételt jelenti. 2012 óta büszkeségre okot adó eredményeket értek el magyar csapatok. 2012-2013: Széll Tamás a lyoni döntőben a 10. lett. 2014-2015: Molnár Gábor a 13. 2016-2017: kiemelkedő sikert hozott Széll Tamás második indulása, amikor a Budapesten rendezett emlékezetes európai döntőt megnyerve,  a világdöntőn a szenzációs 4. helyen végzett. 2018-2019: Pohner Ádám Lyonban az előkelő 12. helyen zárta a világversenyt.

 

Helyezések – Európai Döntő 2020

 

Bocuse d'Or Európai Döntő (2020)

Bocuse d’Or Európai Döntő (2020)

 

Az első három helyezett: Norvégia, Dánia, Svédország.

Az első három helyezett: Norvégia, Dánia, Svédország.

 

Veres István, Bodnár Bence commis és Volenter István coach (Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Facebook)

Veres István, Bodnár Bence commis és Volenter István coach (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Facebook)

Haltányér

 

A magyar csapat haltányérja:  1) Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény. 2) Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval. Puliszkakrém. 3) Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka.  4) Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz. 5) Hagymaszósz (Fotó: Fekete Antonio / Designfood)

A magyar csapat haltányérja:  1) Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény. 2) Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval. Puliszkakrém. 3) Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka.  4) Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz. 5) Hagymaszósz (Fotó: Fekete Antonio / Designfood)

 

Hústányér

 

A magyar csapat hústányérja: 1) Kovászos kenyérrel, fekete trombitagombával, rókagombával és kucsmagombával töltött fürj. 2) Kása fürjbelsőségekkel. 3) Brokkoli fenyő és citrom konfittal. 4) “Puliszkatojás”: puliszkakrém, juhtúró, parmezán, puliszka. 5) Zeller, mogyoró- és gomba-crumble. Gombaszósz. Jus.

A magyar csapat hústányérja: 1) Kovászos kenyérrel, fekete trombitagombával, rókagombával és kucsmagombával töltött fürj. 2) Kása fürjbelsőségekkel. 3) Brokkoli fenyő és citrom konfittal. 4) “Puliszkatojás”: puliszkakrém, juhtúró, parmezán, puliszka. 5) Zeller, mogyoró- és gomba-crumble. Gombaszósz. Jus. (Fotó: Fekete Antonio / Designfood)

 

Gratulálunk a magyar csapatnak, s mindenkinek, aki az eredményhez hozzájárult!

Csíki Sándor♣