IV. Czifray versenykurzusIV. CZIFRAY – Mint az a Bűvös Szakács blogon olvasható, a IV. Czifray versenykurzus időpontja: 2019. március 17. vasárnap; helyszíne: a Gundel Károly Vendéglátóipari Iskola (1097 Budapest, Ecseri út 7.).  A selejtező két témája: A gulyásos hús és a Vargabéles gyümölcsraguval éttermi tányérdesszertként. A gulyásos húsnál „a feladat egy étteremszerű 21. századi változat – fiatalabb vagy érettebb szarvasmarhából, három különböző húsrészből.

A háromból az egyik legyen ú.n. “belsőség” (láb, ín, szív, tüdő, pacal, de idetartozik a pofa is). A főzéshez instant pot vagy kukta használata megengedett. Behozható alaplé, és (amennyiben szerepel a receptben) zöldség tisztítva, de egészben. Behozható a hosszan készülő belsőség is előkészítve.” A  Vargabéles gyümölcsraguval – éttermi tányérdesszertként, behozható elemei: „leveles vagy rétestészta, yufka- vagy briktészta, a versenyző által tartósított gyümölcs és/vagy gyümölcslé, mélyhűtött gyümölcs. (Minden egyéb a helyszínen kell készüljön.)”

Az első csoport:

  • Farkas József (Bártfai étterem)
  • Lendvai Levente (Arany Kaviár)
  • Papp Balázs (Gerlóczy Kávéház)
  • Kis Norbert (Bobo étterem)
  • Pilter Tamás (St Andrea)
  • Rippert Máté (Gundel étterem)
  • Patai László (Gundel étterem)
  • Patkó Tamás (Gusto 13/Veszprém)

A második csoport:

  • Csillag Richárd (Kistücsök)
  • Matus István (Kistücsök)
  • Tikkel Bálint (Kistücsök)
  • Akács István (Onyx)
  • Babiczky Gergő (Aria Hotel)
  • Kehidai Ádám (Rézkakas)
  • Debreceni Zoltán (Rézkakas)
  • Katona Ervin (Rézkakas)
  • Palotai Csaba (Kobuta)

A kóstolózsűri:

  • Bicsár Attila (desszert)
  • Bernát Dániel (hús)
  • Cseh János (desszert)
  • Haraszti Zsolt (desszert)
  • Litauszki Zsolt (hús)
  • Mogyorósi Gábor (hús)
  • Molnár Tamás (desszert)
  • Ordasi Krisztián (desszert)
  • Oshea, Daniel (hús)
  • Pesti István (hús)
  • Takács Lajos (desszert)
  • Vajda Pierre (hús)

Konyhazsűri:

  • Dávid Sándor
  • Mészáros Mária
  • Vidák Zoltán
  • Vomberg Frigyes

A további részletek a Bűvös Szakács blogon olvashatók: ITT

(Szerkesztette: Csíki Sándor♣)