IV. CZIFRAY – Mint az a Bűvös Szakács blogon olvasható, a IV. Czifray versenykurzus időpontja: 2019. március 17. vasárnap; helyszíne: a Gundel Károly Vendéglátóipari Iskola (1097 Budapest, Ecseri út 7.). A selejtező két témája: A gulyásos hús és a Vargabéles gyümölcsraguval éttermi tányérdesszertként. A gulyásos húsnál „a feladat egy étteremszerű 21. századi változat – fiatalabb vagy érettebb szarvasmarhából, három különböző húsrészből.
A háromból az egyik legyen ú.n. “belsőség” (láb, ín, szív, tüdő, pacal, de idetartozik a pofa is). A főzéshez instant pot vagy kukta használata megengedett. Behozható alaplé, és (amennyiben szerepel a receptben) zöldség tisztítva, de egészben. Behozható a hosszan készülő belsőség is előkészítve.” A Vargabéles gyümölcsraguval – éttermi tányérdesszertként, behozható elemei: „leveles vagy rétestészta, yufka- vagy briktészta, a versenyző által tartósított gyümölcs és/vagy gyümölcslé, mélyhűtött gyümölcs. (Minden egyéb a helyszínen kell készüljön.)”
Az első csoport:
- Farkas József (Bártfai étterem)
- Lendvai Levente (Arany Kaviár)
- Papp Balázs (Gerlóczy Kávéház)
- Kis Norbert (Bobo étterem)
- Pilter Tamás (St Andrea)
- Rippert Máté (Gundel étterem)
- Patai László (Gundel étterem)
- Patkó Tamás (Gusto 13/Veszprém)
A második csoport:
- Csillag Richárd (Kistücsök)
- Matus István (Kistücsök)
- Tikkel Bálint (Kistücsök)
- Akács István (Onyx)
- Babiczky Gergő (Aria Hotel)
- Kehidai Ádám (Rézkakas)
- Debreceni Zoltán (Rézkakas)
- Katona Ervin (Rézkakas)
- Palotai Csaba (Kobuta)
A kóstolózsűri:
- Bicsár Attila (desszert)
- Bernát Dániel (hús)
- Cseh János (desszert)
- Haraszti Zsolt (desszert)
- Litauszki Zsolt (hús)
- Mogyorósi Gábor (hús)
- Molnár Tamás (desszert)
- Ordasi Krisztián (desszert)
- Oshea, Daniel (hús)
- Pesti István (hús)
- Takács Lajos (desszert)
- Vajda Pierre (hús)
Konyhazsűri:
- Dávid Sándor
- Mészáros Mária
- Vidák Zoltán
- Vomberg Frigyes
A további részletek a Bűvös Szakács blogon olvashatók: ITT
(Szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!