BUDDHA-BAR – A Raymond Visan által megálmodott Buddha-Bar brand egyebek mellett a komplexitásával nyűgözi le az ínyenc közönséget. Mint írják: „A Buddha-Bar étlapja a csendes-óceáni térség változatos fogásait kínálja mesterien párosítva a minőségi hozzávalókat és fűszereket, valamint a kínai, japán, thai és más kelet-ázsiai ízeket a nyugati világ ízeivel. A célunk, hogy olyan izgalmas, mai ételeket kínáljunk a «nouvelle cuisine» jegyében, melyek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de ízletesek is. Az ételeinket a «family style» koncepció
jegyében nagyobb tálakon az asztal közepére helyezzük, melyekről vendégeink közösen fogyaszthatnak. A legjobb alapanyagokat felhasználva fúziós konyhánk remekei gazdag ízvilágúak, gyümölcsösek, fűszeresek. Étlapunkon klasszikus és új fogásokkal is találkozhatnak, melyek séfjeink kreativitását tükrözik.”
- A közelmúltban a Buddha-Bar Budapest téli menüjét és legújabb, saját fejlesztésű koktéljait kóstolhattam. Nézzétek meg milyen koktélokat és milyen ételeket. Csak ajánlani tudom!
Új koktél kreációk a Buddha-Barban
Swan Lake: A Tanqueray No.10 találkozása a feketeribizlivel és abszinttal, málnaágyon. Összetevők: Tanqueray N10. Gin, Boudier Creme De Cassis likőr, málnapüré, Campari, abszint, citromlé.
Lazy Lover: Az elhíresült „latinlover” (Üvegtigris) után, itt egy igazi koktél ínyencség, amelynek érdemes megjegyezni a nevét: a Lazy Lover. Ez a koktél a Gosling´s rum és a Cointreau bámulatos keveréke, izgalmas kardamomos ananászhab befejezéssel. Összetevők: Gosling’s Family Reserve Rum, Cointreau Noir, limelé, házi fahéjszirup, Fee Brother’s Aromatic Bitter, kardamomos ananászhab
Money Talks: 23 éves Zacapa rumból készülő fantasztikusan gyümölcsös Daiquiri Twist. Összetevők: Zacapa 23 éves rum, limelé, juharszirup, friss narancs- és ananászlé, Jerry Thomas Bitter
A Buddha-Bar új, téli étlapja
A Buddha-Bar téli étlapjának kínálatában Ossama Kutaini séfnek hála, olyan izgalmas, finom, máshol nem kóstolható fogásokkal találkozhatnak, mint a:
A sushi élménye:
- Különleges Cézár ráktekercs
- Füstölt lazac és ropogós ráktekercs
- Kacsamelltekercs libamájjal és szilvaszósszal
- Homártekercs fekete kukoricával, mangós-kávés dresszinggel
- Wagyu marha nigiri szarvasgombás ponzuszósszal
Előételek:
- Szent Jakab kagyló tempurázott tengeri algával, ponzuval és yuzuhabbal
- Grillezett libamáj tonkababos libamájhab bonbonnal, birsalmával, fekete szarvasgombával
Főételek:
- Bárány bélszín zsenge céklával, füstölt padlizsánnal, sansho teppanyaki szósszal
- Kacsamell sütőtök pürés Madras curryvel, szarvasgombás misoval
- Ropogós tonhal tamarinddal, csililekvárral, borotvakagylóval
Desszertek:
- Gesztenye mousse mandarin textúrával
- Gyömbéres, yuzus, kókuszos álom
- Fahéjas sült almás tortácska pekándióval
- Matcha tea mousse maracuja sorbet-val
(A Buddha-Bar, Pintér Árpád fotóinak felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!